Thisted-borgmester om håndtryk: – Det er symbolpolitik

En række af landets socialdemokratiske borgmestre opfordrer den nye regering til at afskaffe den omdiskuterede håndtryks-lov.

Loven, der blev vedtaget af den forrige regering, gør det lovpligtigt, at personer, der ansøger om dansk statsborgerskab, skal give hånd til en borgmester eller embedsmand ved en grundlovsceremoni.

Men det er udelukkende et udtryk for symbolpolitik. Sådan siger Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard til TV Midtvest:

– Jeg synes, at selve loven om, at man fejrer, at der er mennesker, der positivt tilvælger at blive dansk statsborger, er en rigtig god idé. Men jeg synes også, at det er symbolpolitik, at det skal bindes op på et håndtryk, siger hun.

Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye har ikke kommenteret på borgmestrenes krav, men udtalte til DR i slutning af august, at:

– Nu er kravet om håndtryk ved grundlovsceremonierne indført, og jeg vil derfor nu give de nye grundlovsceremonier – herunder kravet om håndtryk – en chance for at virke, så vi kan drage os nogle nyttige praktiske erfaringer at basere overvejelserne på.

Ifølge loven skal enten en borgmester eller embedsmand stå for håndtrykket.

Arkivfoto

LÆS OGSÅ:

S-borgmestre ønsker at minister skrotter håndtryks-lov

 

Forfatter

Related posts

Top