Thisted bliver en bedre og bedre erhvervskommune

Det er blevet nemmere at være virksomhed i Thisted. Det svarer de lokale virksomheder i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem. Det er særligt kommunens indsats for at tiltrække de medarbejdere, som virksomhederne har brug for, der er blevet bedre.

Samlet set får Thisted en 64. plads ud af de 96 kommuner, som er med i DI’s undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er en fremgang på hele 24 pladser siden sidste år, og dermed har Thisted Kommune forladt sin flerårige placering blandt landets mindst erhvervsvenlige kommuner.

Virksomhederne i Thisted er særligt blevet mere tilfredse med kommunens arbejde for at skaffe flere dygtige medarbejdere til Thy. Det skyldes primært det lokale jobcenter, svarer de i undersøgelsen. Og så er dialogen med politikere og embedsmænd blevet bedre.

– Arbejdskraft er et nøgleord for hvilken som helst virksomhed. Ikke mindst i Thy, hvor mange har svært ved at finde folk. Det er derfor rigtig godt, at Thisted forbedrer sig så meget på det område. Jobcentret er blevet mere serviceminded, og så formår de at løse helt konkrete problemer. For eksempel i fiskeindustrien, hvor de har arrangeret praktiske kurser for en gruppe ledige, som efterfølgende er blevet ansat på nogle af de virksomheder, som før manglede arbejdskraft, siger Tage Odgaard Nielsen og fortsætter:

– Og så må jeg sige, at kommunen generelt er blevet meget mere synlig og åben. Blandt andet igennem Business Breakfast, hvor virksomhederne mødes med kommunen nogle gange om året om aktuelle udfordringer. Det er sådan noget, der er med til at give kommunen en pil op, når det gælder et godt erhvervsklima, siger Tage Odgaard Nielsen.

Undersøgelsen viser desuden, at mange virksomheder i Thisted mangler de rette hænder og hoveder. Halvdelen af dem svarer i undersøgelsen, at det netop er tiltrækningen af arbejdskraft, kommunen skal prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse. Der er altså god overensstemmelse mellem det, som virksomhederne vægter højest, og det, som kommunen arbejder for og bliver bedre til.

Ser man mod naboen, tager også Morsø Kommune et stort spring frem på DI’s liste over kommunernes erhvervsklima. Morsø lander på en 35. plads og går dermed hele 28 pladser frem. Den bedste erhvervskommune i Nordjylland er Rebild med en 15. plads. Landets bedste erhvervskommune er igen i år Ikast-Brande Kommune.

FACTS OM LE 2017:
– DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

– 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

– Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

– 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Forfatter

Related posts

Top