Theilgaard sætter fokus på klimaet i Hurup

– Man kan ikke stoppe klimaforandringerne, men vi kan i fællesskab bremse dem. Sådan lyder budskabet fra den tidligere TV-meterolog og nuværende Klimaekspert Jesper Theilgaard, der besøger Hurup på fredag.

Her vil han give sit syn på klimaforandringerne, når klimaturneen ”Danmark For Målene” gæster Hurup for anden gang denne sommer.

– Her vil byens skolebørn og alle andre interesserede, få mulighed for at hente inspiration til, hvordan man lokalt kan gøre noget for klimaet og hvor man kan sætte ind, fortæller Lars Søndergaard der er formand for Hurup Handelsstandsforening der i samarbejde med Thy Detailforum står bag arrangementet.

Lokalt kan man bidrage til at løse et globalt problem ved at nedbringe CO2-udslippet efter devisen: ”Mange bække små gør en stor å”, og at alle små tiltag tæller.

– Vi kan desuden hjælpe ved at beskytte naturen omkring os. Naturen er nemlig på et utal af måder en vigtig faktor i forhold til CO2-regnskabet. Som et eksempel optager og lagrer træer store mængder CO2 fra atmosfæren. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi gør noget så enkelt, som at plante flere træer i vores haver, i parkerne i byen og i skovområder, fortæller Lars Søndergaard.

Klimarrangementet er det femte i en række på seks, og der har været stor succes med de tidligere arrangementer i Hurup, Hanstholm og Thisted.

Klimaeksperten Jesper Theilgaard går på scenen på gågaden i Hurup fredag den 23. august 2019 kl. 12.30 og skyder dermed klimarrangementet i gang. Det varer indtil kl. 17.00, og der er gratis adgang.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top