Testplads står stadig tom efter brand i kæmpe-mølle

Tilbage i august måned sidste år hærgede en brand en af verdens største vindmøller i Testcenter Østerild.

Siden har pladsen på det nationale testcenter stået tom. Det sker samtidig med at Folketinget behandler et lovforslag om at udvide testcentret med endnu flere pladser. Det skriver DR.

Peter Hjuler Jensen, der er viceinstitutdirektør hos DTU Vindenergi, som driver testcentret, forstår godt, at det kan undre, at en vindmølleplads står tom så længe, når nu man samtidig ønsker at udvide, men:

– Når man ved, hvor store projekter, der faktisk er tale om, så er det forståeligt, at det tager lang tid, siger han til DR.

Behovet er der
Han fortæller, at en nye mølle kommer op i løbet af enten august eller september – mere end 1 år efter den store Vestas-mølle brændte.

Men behovet for en udvidelse af testcentret er til stede:

– Vi får løbende henvendelser fra vindmøllefabrikanter, både danske og udenlandske. Det er faktisk sådan, at nogen af de udenlandske selskaber ringer en gang hver uge eller hveranden for at høre, hvordan det skrider frem med vores planer, siger fortæller Peter Hjuler Jensen.

Hvis udvidelsen som ventes vedtages i Folketinget inden sommerferien, kan to ekstra testpladser være klar i Østerild i starten af næste år.

Forfatter

Related posts

Top