Tesla-taxaer på Mors runder snart 1.000.000 kørte kilometer

Elbiler er blevet et reelt alternativ for både private og erhverv. På Mors har der de sidste par år trillet 3 eldrevne Tesla-taxaer rundt – og inden for de næste par måneder forventes det at de runder deres første million kørte kilometer.

Dermed har de tre taxachauffører fra Nykøbing gjort alle skeptikere, der tvivlede og frarådede dem at investere i en Tesla, til skamme:

– Ja, vi må sige, at vi har modbevist alle som sagde, at det ikke kunne betale sig eller ikke kunne fungere. Det kunne tværtimod sagtens lade sig gøre, siger Morten Noesgaard, en af de tre brødre, som kører Tesla-taxaerne.

Alt hvad de for tre år siden har beregnet omkring økonomien og besparelserne på den lange bane har holdt stik, forklarer han.

Hos Tesla Danmark har man hele tiden været meget optaget af de tre brødres taxaeventyr på Mors. De følger de tre taxachauffører, der er ”firstmovere”, tæt:

– Hos Tesla sætter vi stor pris på taxachaufførernes bidrag til en mere bæredygtig fremtid – en fremtid som allerede nu har sparet verdenen for udledning af mere end 3 millioner ton CO2 takket være alle Tesla-ejere, lyder det fra Tesla Danmark.

Elbil – det ansvarlige valg
Hos Thy-Mors Energi, som bakker op om og har et tæt samarbejde med ”Teslabrødrene”, som de populært kaldes, taler forretningsudvikler Michael Lyhne varmt for, at thyboerne og morsingboerne i højere grad ser elbilerne som et reelt alternativ.

Især i Thy og på Mors, hvor stort set alt strøm produceres af vedvarende energi, giver det endnu mere mening:

– En elbil er helt klart det ansvarlige valg i dag. Det koster selvfølgelig lidt ekstra at købe en elbil, men det er billigere over tid, forklarer Michael Lyhne.

Mange siger, at de kører for langt til, at de kan bruge en elbil i hverdagen. Men ifølge Michael Lyhne viser statistikken, at de fleste danskere i gennemsnit kører 50 km om dagen inklusiv til og fra arbejde.

– Så selv om vi nok kører lidt mere herude vest på, så kan de fleste danskere faktisk få opfyldt deres daglige kørselsbehov med en elbil, slår Michael Lyhne fast.

Thy-Mors Energi arbejder også med at udvikle infrastrukturen for ladestandere i Thy og på Mors:

– Det gør vi for at sikre, at opladning på farten bliver muligt for alle der bor eller besøger vores dejlige område, slutter Michael Lyhne.

Forfatter

Related posts

Top