Tempoet er faldet – men ifølge professor kan vaccinemål nås

Vaccinationstempoet i Danmark er gået ned den seneste tid.

Sidste uge fik færre end 39.000 personer første stik med en coronavaccine, mens det i flere uger i juli var over 200.000 danskere.

Det lavere tempo kan kollidere med myndighedernes mål om, at mindst 90 procent af de inviterede er vaccineret inden 1. oktober.

Yderligere 240.000 personer skal vaccineres, før målet nås, og hvis tempoet fra sidste uge fortsætter, vil det være sket i uge 40 – i begyndelsen af oktober.

Ifølge professor Michael Bang Petersen, Aarhus Universitet, er det realistisk, at 90 procent af de voksne danskere takker ja til vaccinen. Han står bag Hope-projektet, der har fulgt danskernes adfærd under corona – blandt andet opbakningen til vaccinerne.

– Baseret på vores data er det omkring 85 procent i den voksne befolkning, som er positiv over for vaccinen. Det svarer til dem, der er i gang.

– Omkring 5 procent kan man ikke få vaccineret, da de ikke ønsker det, men der er omkring 10 procent, som man kan nå gennem indsatser, siger han.

Ifølge tirsdagens coronatal havde knap 4,4 millioner danskere fået mindst et stik med en vaccine. Det svarer til 74,8 procent af befolkningen.

Det er dog kun danskere over 12 år, som har fået tilbuddet, og det er den gruppe, målet om en tilslutning over 90 procent omhandler.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top