Teleselskab skruer op for dækningen i Thy

Er du kunde hos en teleselskabet 3 eller Oister, og bor i Sennels eller omegn kan du godt finde telefonen frem og begynde at trykke ”download”.

Teleselskabet 3 har netop udvidet sit netværk med en opgradering af mastepositionen på Kaldalvej 5, og det er godt nyt for beboerne i nærheden. Mastepositionen med 3G- og 4G-kapacitet vil udvide både dækning, rækkevidde og datakapacitet, så endnu flere kan få glæde af netværket.

– Når vi etablerer eller opgraderer en masteposition, betyder det, at vores netværk kommer til at dække et større område, og at vi forbedrer signalet i omegnen. For beboere og andre i nærheden vil det give en markant bedre oplevelse, når de taler i telefon, surfer på nettet eller streamer film og serier, siger Kim Christensen, der er netværksdirektør i 3.

Flere opgraderinger på vej
3’s netværk består af mere end 2.100 unikke positioner over hele landet og vil i 2019 blive udvidet med 200 nye mastepositioner, så kunderne altid er sikret den bedste netværksoplevelse. 3 planlægger desuden at øge kapacitet og hastighed i over 700 af de eksisterende positioner og fortsætte forberedelserne og test i netværket af 5G.

Allerede nu er mere end 98 % af Danmarks befolkning er dækket af 3’s 4G-netværk, og i de få områder af landet, hvor 3’s net endnu ikke dækker, lejer teleselskabet sig ind på et andet netværk.

– Vores kunder har Danmarks højeste dataforbrug, og derfor arbejder vi hele tiden på at optimere og udbygge vores netværk på de geografiske punkter, hvor forbruget stiger. Nogle steder vil mobilsignalet dog stadig kunne opleves som svagt, hvilket kan skyldes, at det har svært ved at trænge igennem eksempelvis høje træer, beton eller energibesparende ruder. Her kan man med fordel benytte sig af wi-fi-opkald, siger Kim Christensen.

Foto: Teleselskabet 3

Forfatter

Related posts

Top