Telenor stod bag udlevering af dybt fortroligt indhold

Forleden beskrev Jyllands-Posten, at dybt fortrolige oplysninger som sms-indhold fra intetanende danskere stik imod reglerne er blevet udleveret fra et teleselskab til politiet.

Nu bekræfter en aktindsigt, og flere af hinanden uafhængige kilder over DR Nyheder, at der er tale om Skandinaviens største teleskab, Telenor, der ved en fejl har sendt indholdet af op mod 1000 danskeres sms-beskeder til Rigspolitiet.

Hverken teleselskabet eller politiet burde dog ifølge fagfolk dog have adgang til indholdet i beskederne, og politiet havde ikke bedt om at få dem udleveret.

Indholdet af sms-beskederne kom, når politiet bad om adgang til såkaldt signaliseringsdata fra teleselskaberne, som politiet bruger i forbindelse med efterforskning af kriminalitet.

Utilgiveligt
Ifølge it-sikkershedsekspert Peter Kruse, stifter af selskabet CSIS, er det meget alvorligt, at et stort dansk teleselskab ikke har passet på kundernes fortrolige beskeder:

– Det er utilgiveligt, at data af den her type, som slet ikke er relevant for den efterforskning, som politiet skal lave, lander de forkerte steder.

– Jeg havde faktisk håbet, at det var et mere umodent teleselskab, der stod bag. Jeg havde ikke forventet, at det var en af mastodonterne i telebranchen, lyder det fra Peter Kruse.

LÆS OGSÅ:

Private sms-beskeder delt ved en fejl

Foto: Telenor

Forfatter

Related posts

Top