Tegnestue bag Nationalparkcenter Thy er fundet

Efter en prækvalifikationsrunde i efteråret har fem udvalgte tegnestuer brugt de seneste par måneder på at tegne deres bud på det kommende Nationalparkcenter Thy. Et enigt dommerpanel har nu fundet vinderen af arkitektkonkurrencen, og tegningerne af centret offentliggøres den 3. april 2019.

Efterfølgende kan tegningerne af vinderforslaget studeres, og der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål til det vindende hold og nationalparkens bestyrelsesformand, leder og projektleder på projektet.

Budget på 31 millioner kroner
Nationalparkcenter Thy har et samlet budget på 31 mio. kr. til etablering af centeret, og er støttet af Thisted Kommune (10 mio.kr.), A.P. Møller Fonden (8 mio.kr.), Realdania (3,5 mio. kr.), Nordea-fonden (3 mio.kr.) og Oticon Fonden (1 mio.kr.). Støtteforeningen Nationalpark Thy har desuden bidraget med 1,5 mio. kr. gennem en indsamling, som 33 virksomheder, 24 foreninger og 173 privatpersoner har bidraget til.

Nationalparkcentret er en del af det samlede projekt ”Trædesten til Naturen” der handler om at give de besøgende mageløse oplevelser i Nationalpark Thys storslåede natur.

Projektering af byggeriet af centret begynder nu sideløbende med, at de sidste 2 mio. kr. søges fundet.

Åbningen af centret er planlagt til påsken 2021.

Foto: Jens Kristian Kjaergaard

Forfatter

Related posts

Top