Talentfuld thybo får international Formel 4-debut

Den blot 15-årige thybo Malthe Jakobsen har netop fået en aftale på plads, som sikrer ham sin internationale debut.

Han har nemlig fået en startplads til de to sidste afdelinger af Formula 4 Asia, der skal køres på den kendte F1-bane Sepang i Malaysia.

Afdelingerne køres den 24. – 25. november og 1. – 2. december.

Budget klar på 5 dage
På blot fem dage er det lykkedes Malthe Jakobsen og hans team at finde det budget som skal til for at virkeliggøre den internationale debut, blandt andet via stor opbakning fra sine lokale sponsorer:

Foto: Jakobsen Motorsport, pressefoto

– Det er en fed mulighed at få tildelt og jeg er virkelig glad og stolt af, at vi har fået det til at lykkes, fortæller en begejstret Malthe Jakobsen.

– Vi fik besked sent torsdag aften i sidste uge omkring muligheden, og at det på så kort tid kunne lykkes at finde midlerne til at kunne tage afsted, er helt utroligt! Jeg er virkelig taknemmelig for mine fantastiske sponsorer.

Sammen med Malthe Jakobsen er også både DASU (Dansk Automobil Sports Union) og Team Danmark begejstrede for muligheden.

– Jeg er meget begejstret for denne mulighed for Malthe, da det vil give ham mange kilometer og international erfaring, der vil ruste ham stærkt til 2019 sæsonen og en kommende international karriere, siger sportschef i DASU, Bo Baltzer.

Med til de to løb vil der også være masser af testkilometre i bilen og på banen. Bilen som anvendes i Formula 4 Asia er identisk med den danske F4 bil. Dog køres der i Asien på Hankookdæk i stedet for Pirelli, som anvendes i Danmark. Hele turen er derfor både den perfekte afslutning på en god sæson og en fantastisk forberedelse til den kommende 2019 sæson.

Rutineret racerkører ansat som coach
Udover der skal læres en ny bane og nye dæk at kende, så skal turen også bruges til at indvie et nyt samarbejde udenfor racerbilen. Malthe Jakobsen har nemlig indgået et samarbejde med racerkøreren Morten Dons fra Struer, som skal at assistere Malthe Jakobsen i 2019.

Han får rollen som coach/mentor, hvor hans mange års erfaringer fra international motorsport forhåbentlig kan komme Malthe Jakobsen til gode:

Morten Dons har flere års erfaring fra bl.a. European Le Mans Series og McLaren
Automotive. Pressefoto

– Jeg har fulgt Malthe på sidelinjen de sidste par år, og hjulpet til med sponsormateriale, gode råd og generel sparring omkring alle de valg, som foregår uden for racerbanen. Jeg glæder mig til at tage samarbejdet et skridt videre, hvor jeg kommer til at arbejde endnu mere med Malthe og dermed være med til at forme og udvikle ham som racerkører, udtaler Morten Dons forud for turen til Asien.

Foto: Jakobsen Motorsport, pressefoto

Forfatter

Related posts

Top