Tak, fordi min førerhund må komme med

I dag onsdag markerer Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere den internationale førerhundedag.

– Vi ønsker med markeringen af dagen at sige tak til de mange steder rundt omkring i landet, hvor vores førerhunde bliver budt velkomne eller endda oplever en ekstra positiv opmærksomhed, fortæller Agnete Odgaard-Jensen fra Dansk Blindesamfunds Lokalafdeling.

Doverodde og Østvilsund får besøg
I Thy og på Mors vil førerhundebruger Agnete Odgaard-Jensen sammen med førerhunden Saturn besøge Restaurant Købmandsgården i Doverodde og Østvildsund Færgekro. Agnete Odgaard-Jensen vil overbringe et diplom og en buket blomster sammen med en stor tak for god behandling.

– Vi ved godt, at vi fylder noget mere i gadebilledet eller inde i en butik, men førerhunden er et uundværligt hjælpemiddel for os, som samtidig fungerer som et familiemedlem, ligesom mange andre hunde. Derfor bliver vi altid ekstra glade, når vi kommer steder, hvor både vi og vores hund er velkomne og hvor de ansatte er så betænksomme at spørge, om hunden har brug for vand eller sørger for, at vi sidder et sted med ekstra benplads,, fortæller Tanja V. Andersen, forretningsudvalgsmedlem i Dansk Blindesamfund og politisk ansvarlig for Dansk Blindesamfunds førerhundeordning.

Agnete Odgaard-Jensen har netop valgt Restaurant Købmandsgården og Østvildsund Færgekro, fordi Saturn ofte bliver tilbudt en skål vand, får et tæppe at ligge på eller et ekstra klap, når han venter på, at Agnetes besøg slutter.

Hun fortæller, at førerhundene heldigvis uden undtagelse i de 2 kommuner alle steder bliver utrolig godt modtaget, det gælder på restauranter, i taxaer og forretninger.

Forfatter

Related posts

Top