Synshal på Mors får Elite-smiley

”Tjek din synshal, før den tjekker dig” opfordrer Trafikstyrelsen i en ny kampagne. Fra september i år er der indført et smiley-system, der minder om det vi kender fra fødevarevirksomheder.

På Mors er der i dag 3 synshaller, som alle har grønne smileys.

Thybilsyn.dks synshal på Fruevej har, som områdets eneste, opnået den eftertragtede ELITE-smiley.

Trafikstyrelsen tildeler Elite-smileys til ”en meget velfungerende synshal, der yderst sjældent begår fejl. En synshal med en elite-smiley har en meget høj synskvalitet”.

Stolt ejer
Indehaver af Thybilsyn.dk Alex Pedersen er meget stolt over resultatet.

– Elite-smileyen er et resultat af systematisk kvalitetsarbejde og uddannelse/træning, siden afdelingen i Nykøbing blev etableret i 2007. Bagved smileyen er nemlig et pointsystem, der fortæller hvor gode synshallerne gennem længere tid er til at leve op til Trafikstyrelsens tekniske og administrative krav, siger Alex Pedersen.

Bilsagkyndig Preben Poulsen ekstra glad for det synlige skulderklap fra Trafikstyrelsen.

– det er jo mit daglige arbejde, der bliver evalueret. Jeg er glad for at vores høje faglige kvalitet nu bliver mere synlig på indkaldelser her på Mors.

Styrelsens kontrol afgørende
Den største indflydelse har tilsynsbesøgene fra Trafikstyrelsen, hvor en kontrollør kommer uanmeldt. Kontrolløren har lovhjemmel til at tilbageholde et netop synet køretøj og gennemgå det igen. Opdager han fejl, som synsvirksomheden ikke har påført synsrapporten, får man strafpoint. Under kontrolbesøget gennemgås fx omsynsprocent og om der er givet korrekt dokumentation, hvis en kunde fx har lavet noget om på sit køretøj.

Bliver den samlede pointstatus høj nok, ændres smileyen. Der er mindst 2-3 kontrolbesøg om året – og flere, hvis der tidligere er fundet fejl.

Bilsagkyndig Alex Pedersen, der har synet biler siden 1999, fortæller at kravene om dokumentation og den løbende kontrol af kvalitet har været stærkt stigende gennem årerne, især efter at bilsynsområdet blev privatiseret i 2005.

Før 2005 drev Statens Bilinspektion 117 synssteder i Danmark, nu er der omkring 400 privatejede synssteder. Alex Pedersen er glad for, at kunderne nu tydeligt kan se kvaliteten af det enkelte synssted og at det er lettere for Trafikstyrelsen at lukke synssteder.

– Det har været nødvendigt med tiltagende kontrol, for der har været trælse episoder hvor nogle synssteder godkendte alt, og måske uden at se køretøjet, siger Alex Pedersen og fortsætter:

– Det er udelukkende sikkerhedsmæssige og miljømæssige forhold vi kontrollerer, og det er bestemt i både den enkelte bilejers og samfundets interesse, at vi kan køre sikkert på vejene og ikke forurener unødvendigt.

Forfatter

Related posts

Top