Sygehusdirektør: Intensivafsnittet reduceres måske ikke alligevel

Det er uheldigt, at det fremstår i de lokale medier, at ledelsen på Regionshospital Nordjylland i Thisted vil nedlægge intensivafsnittet.

Sådan skriver sygehusdirektør Henrik Larsen i en mail til LimfjordUpdate.dk, som bad ham om en kommentar i forbindelse med en aktindsigt foreningen FAST have søgt -og fået.

I følge foreningens formand, Erik Holm, viser aktindsigten, at der ikke ligger analyser, statistikker, rapporter eller andet fagligt materiale til grund for forslaget om at reducere antallet af intensiv-pladser på sygehuset i Thisted.

– Der er alene tale om ledelsesmæssige ønsker om organisationsændringer, siger Erik Holm:– Forslagene strider mod de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen har omkring akutberedskab. Og en argumentation fra ledelsen om, at regionshospitaler på nationalt plan er i gang med at omdanne intensivsenge til observationssenge, skriver han bl.a. i en pressemeddelelse.

Henrik Larsen, fortæller at han har læst, at Foreningen FAST kritiserer, at der ikke foreligger ”analyser, statistikker, rapporter eller andet fagligt materiale til grund for forslaget”:

– Til den kritik vil jeg gerne igen påpege, at der er tale om hospitalsledelsens overvejelser, og i sådanne situationer er det helt normalt, at der ikke ligger analyser, statistikker, rapporter eller andet fagligt materiale til grund for vores overvejelse.

Intern og faglig proces
I en skrfitlig kommentar til Erik Holm’s udtalelser skriver sygehusdirektør Henrik Larsen:

– Som hospitalsledelse vil vi i den verserende debat om intensivafsnittet i Thisted gerne understrege, at der alene er tale om hospitalsledelsens tanker i forhold til at nytænke området, da vi gerne vil fremtidssikre hospitalet.

Sygehusdirektør Henrik Larsen. Arkivfoto : Christian Kjeldsen

– Som ledelse har vi lagt op til en intern faglig proces, hvor vores fagpersoner på hospitalet er kommet med høringssvar, og herefter vil vi danne faglige arbejdsgrupper. Jeg vil gerne understrege, at der ikke er besluttet noget.

Mange muligheder i spil
Ideerne og tankerne om at reducere antallet af intensiv-senge i Thisted er altså indtil videre kun en mulighed – en mulighed der måske skrottes igen:

– Vi kan efter den interne faglige proces ende der, hvor der ikke ændres på intensivafsnittet. Det kan også være, at vi nytænker det, eller det kan ende med, at vi alene ændrer den organisatoriske del eller noget helt fjerde, siger Henrik Larsen.

Borgernes bekymringer påvirker ledelsen
De mange bekymringer fra lokalbefolkningen er blevet noteret hos sygehusledelsen, og Henrik Larsen slår fast, at de høringssvar der er kommet bliver taget meget alvorligt:

– Vi tager dem med os i den videre interne, faglige proces.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top