Sygehusboliger på Mors bliver klargjort til flygtninge

Boligblokken Strandparken 74-76 i Nykøbing kommer til at huse et endnu ukendt antal flygtninge. Det besluttede Region Nordjyllands Forretningsudvalg i går, da man vedtog at udleje de tidligere personaleboliger ved sygehuset til Udlændingestyrelsen i foreløbigt et år for 529.275,00 kroner.

Bortset fra fire lejere, står bygningen tom i dag. Sygehuset har ambulatorier, der flyttes til sygehuset ligesom Morsø Kommune har lejet en enkelt lejlighed og det lejemål udløber om en måned. De to øvrige lejemål udløber ved årsskiftet, hvorefter bygningen står helt tom.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen vil ikke kommentere oplysningerne før en pressemeddelelse, der udsendes i morgen onsdag. Men han bekræfter, at man er langt i forløbet med at etablere et flygtningefaciliteter i Nykøbing. Det er derfor endnu uklart, hvor mange flygtninge der kommer, hvem der skal være operatør på centret, hvor mange arbejdspladser projektet giver på Mors, hvilken type flygtninge der kommer samt hvornår centret kommer i drift.

Udlændingestyrelsen overtager lejemålet allerede i dag.

Forfatter

Related posts

Top