Sydkoreanske elitetalenter trænede på Mors

Sydkorea vil tilbage i toppen af international håndbold – som man var det for over 20 år siden, hvor man spillede med helt fremme ved blandt andet OL. I flere år var der stille omkring håndholden, men nu satser Korean Handball Federation på, at en ny generation af håndboldtalenter, kan genrejse landet som håndboldnation.

Derfor har fem særligt udvalgte drenge fra Sydkorea de sidste tre uger trænet i HF Mors og på Sport College Mors. De kommer fra hele Sydkorea og er nøje udvalgte efter at have deltaget i træningslejre.

Nogle af de mest markante forskelle er træningsmentaliteten og træningsmetoderne.

– Danskerne går på banen og træner intenst i to timer og brugere hele banen til at spille imod hinanden. Vi starter normalt med løbetræning, og træner herefter boldbesiddelse i et forløb på tre til fire timer, fortæller Bae Sunphyun, der er træner for de fem spillere.

– En anden forskel er, at hele den fysiske træning, der er langt mere sat i system i Danmark. Og så fokuserer man meget mere på tempo i kampene, og det er noget af det, jeg tager med hjem, siger Bae Sunphyun.

Andet koreanske hold på Mors
Det er anden gang i år, at der har været besøg fra Sydkorea.

– I foråret havde vi fire sydkoreanske piger og fire drenge i alderen 16-17 år på træningslejr, og denne gang var det så kun drengene, mens pigerne træner i Ungarn, fortæller Lars Svane Nielsen, der er leder af Sports College Mors.

Han fortæller, at det er kontakter med de internationale agenter, der har fået koreanerne til at besøge Mors to gange i år.

– Vi får stor ros for rammerne og opholdet, hvor blandt andre cheftræner Søren Hansen fra Mors-Thy Håndbold og Lars Krarup m.fl. har trænet gæsterne, ligesom de har trænet med U14, U16 og U18 holdene, fortæller Lars Svane Nielsen.

Udover håndbolden har opholdet også budt på en en række sociale ting, blandt andet en tur til Hamburg for at se Flensburg-Handewitt og Paris SG spille. Der blev også plads til en lokal ligakamp:

– De så Mors-Thy spille imod Skanderborg, vi har lavet go-kart ture, cykelture på Mors, lasergame-aktivitet, restaurantbesøg, indkøbsture mv., og det er jo alt sammen med til at sætte Mors på verdenskortet og skabe omsætning lokalt, påpeger Lars Svane Nielsen.

Udenlandsk landshold kommer måske
Han glæder sig over, at byens handlende, turistforeningen og andre, løfter i flok, når der kommer gæster på besøg.

– Det rygtes jo rundt omkring i verden, og kan give endnu flere besøgende. Vi har fået en føler fra et udenlandsk landshold, der eventuelt vil ligge en træningslejr hos os, fortæller Lars Svane Nielsen, der dog ikke ønsker at sætte navn på landet.

– Ikke før aftalen er på plads, siger han.

De fem spillere samt træneren og en tolk forlod Mors mandag eftermiddag.

Forfatter

Related posts

Top