Svømmetalent stopper karrieren og vinker farvel til OL-drømmene

Svømmeren Katrine Bukh Villesen har efter nøje overvejelser valgt at lægge badredragten på hylden, og indstille karrieren.

Det bare 19-årige svømmetalent, der oprindeligt fra Mors, og som i mange år svømmede i Thisted, fortæller til Thisted Dagblad, svømning ikke længere gør noget godt for hende – og derfor vælger hun at stoppe. Beslutningen blev truffet tidligere på året.

Som 16-årig flyttede hun til Aalborg hvor hun kombinerede studierne på gymnasiet med en tilværelse som elitesvømmer. Hun kan se tilbage på en række store resultater i karrieren, herunder EM-guld for juniorer.

Spiseforstyrrelse og brast OL-drøm 
I sommers blev Katrine Bukh Villesen student, og i perioden op til følte hun forventningens pres fra flere steder – de største forventninger var dog dem hun havde til sig selv, fortæller hun.

Hun mistede motivationen til at videreudvikle sit svømmetalent, og da hun samtidig udviklede en spiseforstyrrelse blev det for meget.

Hun har i forbindelse med sin spiseforstyrrelse været i dialog med en psykolog, og er nu kommet oven på igen.

Karrierestoppet betyder, at den nu tidligere elitesvømmer også vinker farvel til drømmen om at deltage i OL i Tokyo til sommer.

Forfatter

Related posts

Top