Svinkløv kok skrev Danmarkshistorie

Svinkløv Badehotels køkkenchef Kenneth Hansen skrev i weekenden historie, da han som den første kok nogensinde vandt kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem for andet år i træk.

Hovedretten Grillet Hammershuslam marineret i øl med saltede grøntsager slog benene væk under dommerne, der talte så prominente kokke som Thomas Rode fra Kong Hans Kælder, Francis Cardenau fra Le Sommelier/MASH/Umami, Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, og Jesper Koch fra Restaurant Koch.

Og med pre-desserten Pluk-selv havtorn og honning og og hoveddesserten ”Frederiksdal kirsebærvin i egen flaske”, dækker over rødbeder kogt i kirebærvin, var sejren hjemme.

Kenneth Hansen vandt overbevisende med 341 point foran Brian Mørk Hansen, der på andenpladsen opnåede 280 point.

Førstepræmien var på kr. 40.000.

// Hovedret //
Kenneth Hansen Hovedret

Grillet Hammershuslam marineret i øl med saltede grøntsager
Inspiration fra Indien med grøn karry syltede bornholmske strandløg og strandtrehage. Skilt Sauce på ostevalle med ristede nødder

// Dessert //
Kenneth Hansen pre-dessert kopi

Prædessert: Pluk-selv havtorn og honning

Kenneth Hansen forret

Hoveddessert: ”Frederiksdal kirsebærvin i egen flaske”
Creme Fraiche 48% parfait med kirsebærsauce og maltpuder
Rødbeder henkogt i kirsebærvin

Foto: Sol Over Gudhjem

Forfatter

Related posts

Top