Svinebønderne mister penge ved hver eneste flæskesteg

En af julens største festmåltider, flæskestegen, ser ud til at blive én stor underskudforretning for de danske svinebønder.

Svineproducenterne taber i disse dage 180 kroner pr. gris, de sender til slagtning. Der er cirka 10 flæskestege på hver gris og omkring 18 skiver kød i hver steg. Det vil sige, at svineproducenterne mister en krone, hver gang der bliver knast et sprødt sværd. Det skriver TV2 Nord.

Det er landbrugsorganisationen Agri Nord, der har lavet de nye beregninger om svinebøndernes røde tal i produktionen. Tabet på de 180 kroner pr. gris skal fordeles over hele produktionen, fra grisen bliver født, til den bliver slagtet. Grunden til de store tab på svineproduktion er en kombination af høje foderpriser, lave svinepriser på verdensmarkedet og, tørken der ødelagte høsten.

Selvom situationen for de danske svinebønder lige nu er kritisk er der et lille håb forude. En prognose fra Landbrug og Fødevarer viser nemlig, at kilopriserne på grisekød ser ud stige med cirka en krone til næste år.

Forfatter

Related posts

Top