Svinebønder smiler igen – afregningen stiger

Priserne på en af landets store eksportartikler er på vej op. Mandag steg noteringen på svinekød endnu engang. Siden maj er prisen steget med 20 procent (fra 8.70 til 10.40 kroner/kilo).

– Det betyder, at hvor jeg tidligere afleverede mine grise og havde underskud, så er vi nu på vej i en retning, hvor vi får overskud på grisene, hvis prisen holder, siger Niels Christian Borup fra Dronninglund, der er næstformand i Danske Svineproducenter til DR Nordjylland.

Landmændene skal tilbage til tiden før Ruslands boykot af fødevarer fra EU i efteråret 2014 for at finde højere priser.

– Det betyder jo meget for humøret og vores allesammens humør. Men skyerne vokser ikke ind i himlen. Der er jo fortsat en hel del tilbage af året endnu. Men helt sikkert, så er humøret blevet meget bedre, siger Niels Christian Borup til radiostationen.

Rådgivere har vurderet fremtiden for svineproducenterne dystert, så de højere priser er godt nyt for trængte landmænd, siger advokat Jens Kruchov fra Storm Advokaterne i Aalborg

– Det er et tiltrængt løft. Svinebranchen har gennem flere år været under pres, så der er store huller, der skal fyldes op. Men generelt er det rigtig godt for branchen at svinepriserne nu stiger, siger han.

Foto : Danish Crown

Forfatter

Related posts

Top