Svensk højre back til Mors-Thy Håndbold

Mors-Thy Håndbold har lavet to-årig kontrakt med den 24-årige svenske back Marcus Dahlin.

Marcus Dahlin kommer fra IFK Kristianstad, som har overrasket positivt i Champions League i år og er pt. Skandinaviens bedste hold, som styrer direkte mod det svenske mesterskab. Marcus har ligeledes en kort periode været inde omkring det svenske landshold, hvor han har opnået otte A-landskampe og scoret 12 mål. Marcus har tidligere spillet i Danmark, da han i sæsonen 2013/14 spillede for TMS Ringsted.

– Der er ingen tvivl om, det er en meget spændende profil vi nu får til klubben, og vi er meget glade for endelig at kunne offentliggøre en højre back. Vi har godt kunnet mærke interessen og bekymringen for denne plads, blandt såvel fans som sponsorer. Gennem et fantastisk forarbejde af Jan Paulsen, og dernæst en gedigen og grundig forhandling, er det nu lykkedes at få besat den vitale åbne position til stor tilfredshed. Vi ser med spænding frem til, hvordan dette nye hold udvikler sig gennem næste sæson, siger Henrik Hedegaard, Mors-Thy Håndbold.

Cheftræneren ser frem til samarbejdet
Jan Paulsen er ligeledes tilfreds med at få Marcus Dahlin med i næste års trup.

– Marcus er venstrehåndet højre back, han er to-vejs spiller og rummer stort potentiale. Angrebsmæssigt har vi med en skytte at gøre, som er opdraget i den svenske skole med stor disciplin og forståelse for spillet. Tilmed dækker han en solid back, der med sine over 2 meter i højden og over 100 kg vil være med til at stabilisere defensiven. Han er stadig ung med masser af udviklingspotentiale, og der venter et spændende arbejde med ham og de mange andre nye spillere der kommer til i næste sæson, hvor vi bl.a. får en del nye spillere til bagkæden, siger Jan Paulsen i en pressemeddelelse.

Glæder sig til Bette Balkan
Marcus selv, er meget spændt på sin nye fremtid i Danmark.

– Først og fremmest ser jeg meget frem til at få Jan Paulsen som træner, coach og indpisker. Han har en erfaring med fra sin egen tid som spiller – specielt i den tyske bundesliga – som jeg glæder mig meget til at lære noget af. Yderligere kender jeg Mors-Thy Håndbold fra min tid i Ringsted som en meget svær modstander – specielt på det uindtagelige fort på Bette Balkan, hvor der altid er en euforisk stemning og fantastisk opbakning, lyder det det Marcus Dahlin.

Han ser frem til at være en del af det nye MTH-hold og ikke mindst være med til at bygge det op.

– Jeg håber at kunne bidrage til igen at sikre Mors-Thy Håndbold i den danske liga – som jeg både er meget spændt på, men også glad for at vende tilbage til, siger Marcus Dahlin.

Marcus vil støde til Mors-Thy-truppen, når der den 21. juli 2016 tages hul på første træning i den nye sæson.

FAKTA:
Marcus Dahlin, Sverige. Født: 29. maj 1991
Højde: 204 cm. Vægt: 103 kg.
Tidligere klubber: IFK Kristianstad, ØIF Arendal, TMS Ringsted, Alingsås HK
Uddannet elektriker. Prof. håndboldspiller
Bosætter sig i Viborg. Kæreste med Malene.

Forfatter

Related posts

Top