Svankjær Efterskole bliver til College HF-Imagine

Nu kommer der igen liv i den gamle Svankjær Efterskole i Thy, der gennem de senere år har stået som følge af en konkurs.

Thy-Mors HF & VUC placerer nemlig deres nye toårig HF-linje, HF-Imagine, i Svankjær.

På Svankjær Efterskole, som er placeret midt i Thys smukke natur, etableres et fællesskab af unge, som deler uddannelsesinstitutionens visioner om sammen at skabe en bedre verden lokalt, nationalt og globalt.

– Med HF-Imagine vil vi lære vores elever, hvordan man lever klimabevidst og bidrager til at ændre verden i en mere bæredygtig retning. Vi vil skabe rum for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så vores elever udvikler erkendelse og fantasi til at handle og forandre. Vi vil inddrage de unikke, stedbundne kvaliteter og skæve hjerner, som vi har i Thy, fortæller hf-uddannelseskoordinator, Lars Bo Majgaard.

Den perfekte ramme
Svankjær Efterskole er den perfekte lokation for HF-Imagine. Den gamle efterskole er placeret midt i den smukke natur tæt på Vesterhav og Nationalpark Thy. Her er alle de faciliteter, som Thy-Mors HF & VUC efterspørger til den nye HF-linje.

Med Svankjær Efterskole som ramme, er der basis for at skabe det stærke sociale sammenhold og velfungerende bofællesskab, som ønskes på HF-Imagine. Her kan visionen om at skabe et miljø, hvor unge får mulighed for at handle og leve mere bæredygtigt, realiseres.

En bæredygtig lejeaftale
Thy-Mors HF & VUC har haft nogle gode møder med ejerkredsen bag efterskolen, og det er heldigvis lykkedes at lave en god aftale, som begge parter er meget tilfredse med.

– Vi er glade for, at efterskolens bygninger igen kommer til anvendelse, og vi deler visionerne bag HF-Imagine om en mere grøn og bæredygtig udvikling i verden, udtaler Peter Hagen, repræsentant for ejerkredsen.

Thy-Mors HF & VUC håber at kunne tiltrække elever fra hele Danmark, og målet er at nogle af eleverne efter deres færdiggjorte ungdomsuddannelse på HF-Imagine bliver boende i Thy, fordi de har fået øjnene op for den smukke natur og de mange muligheder, der er i området.

Torsdag formiddag kl. 11.00 på Svankjær Efterskole mødes Peter Hagen, repræsentant for ejerkredsen bag Svankjær Efterskole, med bestyrelsesformand, Mogens Nørgård og rektor for Thy-Mors HF & VUC Erik Dose Hvid , til underskrift af lejekontrakt. Samtidig vil HF-Imagine-flaget blive hejst.

LÆS OGSÅ:

ELSK og Thy og HF-Imagine indgår samarbejde

 

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top