Surfere har gjort indsigelse imod vindmøller

Surfklubben NASA har sammen med Dansk Sejlunion og Friends of Cold Hawaii sendt en indsigelse imod udskiftningen af de gamle vindmøller ved Roshagemolen i forbindelse med udbygningen af Hanstholm Havn.

Surferne er bekymrede for, at de nye vindmøller forringer og påvirker et større område end de nuværende møller. Man vil gerne have den mølle der er placeret længst øst, placeret et andet sted eller eventuelt taget helt ud af planen.

Man har også gjort indsigelse omkring selve havneudvidelsen fordi man mener, at der er behov for, at Thisted Kommune i samarbejde med havnen og de øvrige interessenter i området én gang for alle får taget stilling til, hvordan man både vil understøtte havnens udvikling og værne om, og dermed sikre, de unikke rekreative værdier øst for Roshagemolen.

Surfklubbens formand Stian Eide slår fast, at foreningen på ingen måde er imod havneudvidelsen og udtrykker stor forståelse for ønskerne på havnen.

– Det, at vi har fokus på vindmøllernes effekt på windsurfing og kitesurfing i området øst for Roshagemolen, er ikke et udtryk for, at vi ønsker at stikke en kæp i hjulet på havnens projekt, siger han.

Foto : Hanstholm Havn

Forfatter

Related posts

Top