Surfer-klage over kæmpevindmøller afvist

Thisted Kommune vedtog i slutningen af august kommuneplantillæg nr. 45 og lokalplan nr. 3-006 omhandlende vindmøller ved Hanstholm.

Planerne giver mulighed for at udskifte fire ældre vindmøller ved Hanstholm Havn med tre nye vindmøller med en højde på op til 149,9 meter. En gruppe af surfere under navnet Save Middles havde dog klaget over beslutningen, fordi de bl.a. frygter, at de store vindmøller vil ødelægge de gode surf-forhold der er i området.

Klagen afvist
Planklagenævnet har dog netop afvist klagen, og lægger i afvisningen bl.a. vægt på “at muligheden for at windsurfe
under helt særlige forhold ikke alene er knyttet til lokalplanområdet,idet kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord har en lang række gode surfspots”

facebook skriver Save Middles, at:

– Al den modstand vi har lavet mod projektet er ene og alene i ren “kærlighed” til området og surfspottet. Den lader desværre ikke til at være feset ind hos Holmboerne og byrådet, og nu står vi her med udsigten til 3 giga møller, som vist endda kan ses helt i Klitmøller.

– Det er dog vores klare mål at få gang i kommunen, og med en ny og mere imødekommende borgmester, ser vi positivt på den vinkel, og arbejder pt. på et møde.

Hele afgørelsen på klagen kan læses HER

Foto : Hanstholm Havn

Forfatter

Related posts

Top