Surf samler Danmark, fra øst til vest – og Thy tager med!

COPENCOLD HAWAII afvikles i hjertet af København fra den 1. til den 3. september – med sejladser lige udenfor Operaen og i Vorupør midt i Cold Hawaii med sejladser fra den 5. til den 10. september.

– Da surferne henvendte sig til turistchefen, og han så med det samme ringede til os for at høre, om vi var med, ja så var vi faktisk i gang med et arrangement, der supplerer verdensmesterskabet i København med alt det gode vi har i Thy. Man kan sige, at vi jo sammen har erfaringerne fra Thy & Mors på Rådhuspladsen, Thy På Strøget og Thy i Torvehallerne, så lidt af en model kunne vi jo trække på, fortæller Hans Peter Jarl Madsen fra Thy Rock.

Mange bakker op
Mange står sammen om arrangementet, store som små!

De største medspillere er bl.a. Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Nordjylland, Thisted Kommune, Sport Event Denmark og Færchfonden – sammen med hele Vorupør.

Men dertil kommer en lang række sponsorer, som Friends of Cold Hawaii ikke har kunnet realisere et så stort arrangement uden.

– Vi er en lille gruppe under det hele der vil præsentere en masse af Thy for enden af Havnegade, tæt på Nyhavn og efter nogle dage flytter vi så det hele til Vorupør,  fortæller Hans Peter Jarl Madsen fra arrangementsgruppen.

Dragsbæk er med, lige som Thisted Bryghus, Premier Is, Vilsund Blue, Sydthy Kurbad, Sparekassen Thy, TIcan, netIP, Thy-Mors HF &VUC og Thy Turistforening er det, under den paraply, Komiteen for Kulturevent Thy/Thy Rock har skabt.

– men der er mange flere, der kan opleves i det store telt, hvor der både kan smages, købes og spises. Med i København er en lille café med små lækre specialiteter, der naturligvis kan ledsages af den legendariske øl fra Thisted Bryghus. Hanstholm Fiskeriforening er selvfølgelig også med, det bliver med frisk fisk fra Nordsøen. Lørdag den 2. september arbejdes der i, at afholde en fiskeauktion med Hanstholm Fiskeauktion i spidsen. Vores fiskeauktion på Rådhuspladsen var en kæmpe succes, fortæller Hans Peter Jarl Madsen.

Foto : Christian Kjeldsen

Stadig plads til en enkelt eller to flere
Selvom teltet næsten er fyldt op, er der stadig plads til en enkelt eller to flere.

– Skulle der være flere af turistforeningens medlemmer, der kunne tænke sig at være med i vores stand, skal de bare kontakte turistkontoret. så skal vi nok finde en plads – og spændende bliver det, siger  turistchef Ole Riis.

Hen håber, at mange Thyboere der bor i København, vil tage alle deres venner med ind og “se og smage på Thy” i teltet, der er opstillet for enden af Nyhavn lige ved den nye bro over til Papirøen.

– Vi ved, der er mange thyboer, der er i København, eller skal derover i de dage (landskamp i fodbold), vi er der, så det er også oplagt for dem, og deres venner, at komme forbi – og så bliver det også spændende at se om vi kan samle folk i Vorupør, når vi er der – og skal der spises, lader vi røgerier og spisestederne derude selv vise, hvad de kan, for der har vi ikke den lille cafe med, men masser af smagsprøver, siger Hans Peter Jarl Madsen, der er i fuld gang med at indgå aftaler om storskærmsreklamer til arrangementet.

Copencold Hawaii er et stort arrangement
Fra den 1. til den 10. september 2017 afholder det internationale surferforbund (ISA) verdensmesterskab i ”Stand Up Paddle (SUP)” og ”Paddleboard” med mere end 300 atleter og godt 200 hjælpere.

I år kommer det til Danmark, og for første gang Europa!

København og Vorupør gik sammen, og begrebet fra Thy, ”To byer – én bølge”, der er samarbejdet mellem Klitmøller og Vorupør, får udvidet betydningen, så det under verdensmesterskabet både omfatter de 300

surferes konkurrencer midt i København, foran operaen, og de samme surferes afsluttende sejladser foran Vorupør, midt i Cold Hawaii!

Forfatter

Related posts

Top