Sure naboer flytter udskældte havmøller væk fra kyst

To kommende vindmølleparker ved den jyske vestkyst bliver nu flyttet efter store lokale protester.

Vesthav Syd og Nord skal stå ud for Ringkøbing Fjord og Thyborøn og tilsammen producere strøm til at dække behovet hos 380.000 danske husstande.

Men både sommerhusejere og lokalpolitikere har protesteret over udsigten, og derfor vil ejeren, svenske Vattenfall, nu stille de i alt 41 vindmøller længere ud i havet. Planen er at arbejde med mindst dobbelt så stor afstand til den jyske vestkyst.

– Vi flytter møllerne så langt vestpå, som det er teknisk muligt at gøre.

– Vi ønsker ikke at bygge et projekt, hvor vi ikke har lyttet til borgerne og de klager, der var, siger Michael Simmelsgaard, Vattenfalls direktør i Danmark.

Tidligere i år blev parkerne forsinket med tre år af krav om nye miljøundersøgelser. Ifølge Vattenfall er det årsagen til, at der nu er tid nok til at finde nye pladser til møllerne.

Selskabet forventer en ekstraregning på et trecifret millionbeløb, som især går til nye havbundsundersøgelser. Men regnestykket går ifølge Michael Simmelsgaard op, fordi den nye placering imødekommer de lokale sommerhusejere og politikere.

– Når man skal bygge og være et sted i 25 år sammen med et lokalmiljø, så skal man ikke underkende værdien af godt naboskab, siger direktøren.

Præcis hvor møllerne skal stå, bliver først afsløret næste år efter de nye undersøgelser.

/ritzau/

 

Forfatter

Related posts

Top