Sundhedsvæsnet har højeste andel af positive coronaprøver

Sundhedspersonale samt ansatte i transportbranchen er blandt de befolkningsgrupper, som oftest får konstateret coronasmitte.

Det viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut.

Opgørelsen overrasker dog ikke som sådan Søren Riis Paludan, der er professor ved institut for Biomedicin på Aarhus Universitet

– Sundhedspersonalet har mere kontakt med syge end den øvrige befolkning. Så de udsættes for en større smitterisiko gennem arbejdet, siger han til Fagbladet 3F.

Blandt de ansatte i sundheds- og socialvæsenet er 1,07 procent testet positive for corona, siden smitten begyndte at sprede sig i begyndelsen af marts.

Transport er branchen med næstflest smittede. Her er 0,53 procent af de ansatte testet positive. Branchen dækker over job som eksempelvis taxachauffør, buschauffør og godschauffør.

At gruppen har et relativt højt antal smittede, forklarer Søren Riis Paludan med, at personalet har kontakt med flere mennesker end andre grupper på arbejdsmarkedet.

– På den måde har for eksempel taxa- og buschauffører større risiko for smitte, siger han til Fagbladet 3F.

Det samme gælder for ansatte i hoteller og restauranter, hvor 0,48 procent er eller har været smittet med corona.

Forskellen i antallet af positive test skal dog tages med det forbehold, at de ansatte i sundheds- og socialvæsenet oftere testes for corona end andre branchegrupper.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter
Tags , , ,

Related posts

Top