Sundhedsstyrelsen vil give AstraZeneca-vaccine til alle

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu at give corona-vaccinen fra AstraZeneca til alle over 18 år. Tidligere har udgangspunktet været op til 65 år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen begrunder ændringen med, at der er kommet nye studieresultater fra Skotland, som har vist, at vaccinen har reduceret risikoen for et alvorligt forløb med coronavirus markant – herunder indlæggelse. Den effekt har været påvist på tværs af alle aldersgrupper. Det er baggrunden for beslutningen, fortæller Bolette Søborg, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

– Vi har nu fået resultaterne fra en meget stor undersøgelse i Skotland, som viser, at AstraZeneca er med til at forhindre indlæggelseskrævende covid-19 blandt ældre. Det gør, at vi kan anbefale vaccinen til personer over 65 år. Det betyder, at AstraZeneca-vaccinen fremadrettet kan gives til alle de målgrupper, der skal vaccines, siger hun.

Vaccinen fra AstraZeneca blev godkendt i EU i slutningen af januar til alle aldersgrupper.

Det Europæiske Lægemiddelagentur sagde dog dengang, at virkningen på personer over 55 år ikke var godt nok dokumenteret.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har dog anbefalet at bruge den til alle aldersgrupper, og sammen med det nye studie fra Skotland har Sundhedsstyrelsen nu ændret holdning.

På det seneste har en række andre lande i Europa lavet samme ændring som Danmark – onsdag gjorde både Tyskland og Sverige.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top