Sundhedsstyrelsen præciserer risikogrupper ved coronasmitte

Sundhedsstyrelsen præciserer nu, hvem der har øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb ved smitte af coronavirus på grund af sygdom eller alder.

Det gør Sundhedsstyrelsen på baggrund af “den nyeste viden og dokumentation samt med faglig rådgivning fra lægefaglige selskaber og fra mange patientorganisationer”, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Det har medført, at mange har opfattet sig selv som værende i øget risiko og har fulgt anbefalinger, selv om de egentlig ikke er i gruppen.

Det siger Camilla Noelle Rathcke, centerchef hos Sundhedsstyrelsen, på styrelsens hjemmeside.

– Da vores viden nu er større, kan vi nu præcisere risikogrupperne yderligere og dermed også fjerne bekymringen fra mange.

– Vi kan se, at personer med høj alder har en øget risiko, men det er vigtigt, at alder også ses i sammenhæng med, om man også har andre kroniske sygdomme, hvor rask og rørig man i øvrigt er, og om man kan klare sig selv i eget hjem, siger hun.

Samtidig kommer styrelsen med særlige anbefalinger til personer i øget risiko ved smitte med coronavirus.

Personer i risiko-gruppe:

* Personer med en række immunsvækkende og kroniske sygdomme er i risikogruppen for alvorlig sygdom ved smitte med coronavirus.

* I risikogruppen er også ældre over 65 med kroniske sygdomme og ældre over 70 og særligt over 80 år og beboere i plejeboliger.

* I risikogruppen er overvægtige personer med et bmi over 35 og personer med et bmi over 30, der samtidig har en eller flere kroniske sygdomme.

* For personer i risikogruppen, som samtidig er i sidste del af sit liv, kan det overvejes kun at følge retningslinjer om afstand i det omfang, det ikke skønnes at gå ud over den personlige kontakt.

* Børn med visse kroniske sygdomme eller børn, der har følgesygdomme efter at være født for tidligt.

* Gravide og kvinder op til to uger efter fødsel ud fra et forsigtighedsprincip.

Du kan læse mere HER.

/ritzau/

Foto: Sundhedsstyrelsen

Forfatter

Related posts

Top