Sundhedsstyrelsen erkender fejl i vejledning om besøg på plejehjem

Pårørende har de seneste uger været afskåret fra at besøge ældre på plejehjem. Nu viser det sig, at den vejledning fra Sundhedsstyrelsen, som flere kommuner har rettet sig efter, fejlagtigt var for striks, når det gælder udendørsbesøg.

Det erkender styrelsen over for Jyllands-Posten.

I vejledningen fra den 8. april fremgår det, at restriktionerne for besøg på plejehjem “gælder både fællesarealer, udearealer og den del af boligen, som borgeren selv råder over”.

Men det er forkert. Den 4. april reviderede Styrelsen for Patientsikkerhed nemlig loven, så pårørende må besøge deres kære på plejehjemmenes udendørsarealer, hvis byrådene finder det forsvarligt.

– Det er en fejl, at der i vejledningen om forebyggelse af spredning af covid-19 på plejecentre står en anden information om udearealer, udtaler Mads Biering la Cour, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, i en mail til Jyllands-Posten og tilføjer, at vejledningen nu bliver ændret.

Flere kommuner oplyser til Jyllands-Posten, at de hidtil har rettet sig efter Sundhedsstyrelsens vejledning og anlagt stramme besøgsrestriktioner, hvor pårørende end ikke måtte være i haven eller på beboerens terrasse.

Forfatter

Related posts

Top