Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Når man skal til lægen eller på sygehuset, er det fremover Sundhedsstyrelsens anbefaling, at man har et mundbind med.

Styrelsen har mandag morgen skærpet sine anbefalinger. Rådet lyder nu, at både borgere og sundhedspersonale bør tage et mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer for eksempel på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand, siger vicedirektør for Sundhedsstyrelsen Helene Probst i meddelelsen.

– Det betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden. Men i de situationer, hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning.

– Hvis du skal til lægen eller på sygehuset og skal undersøges, så tag et mundbind med.

Mundbindet skal på ved tæt kontakt, uanset om der er mistanke om coronasmitte eller ej, skriver styrelsen.

En passende afstand defineres som minimum en meter. For personer med øget risiko for alvorlig sygdom er anbefalingen mindst to meters afstand. Samtidig understreger Sundhedsstyrelsen, at det er vigtigt, at man ikke møder på arbejde i sundhedsvæsnet eller møder op til anden behandling, hvis man er syg med covid-19.

Styrelsen nævner, at i takt med at smittespredningen stiger i Danmark, finder myndighederne også flere smittede på plejehjem og sygehuse.

– I øjeblikket har flere sygehuse måttet sende en del medarbejdere hjem på grund af udbrud på afdelingen, og også på plejehjem er der set udbrud, skriver styrelsen i sin meddelelse.

På ældrecentre nævnes det, at man anbefaler pårørende at bære mundbind, hvis man vil holde i hånd eller hjælpe en beboer med at gå.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top