Succesfuldt samarbejde skaber integration og gode medarbejdere

Starten på den succesfulde historie begyndte for nogle år siden. Virksomhedskonsulent Birgitte Hald fra Virksomhedsservice hos Jobcenter Mors kontaktede Nordvest Sortering for at høre, om virksomheden var interesseret i at få flygtninge i praktik. Det viste sig at være en god idé for alle parter.

I afdelingen arbejder nu elleve medarbejdere med at sortere affald og industriaffald. Ni fra Eritrea, en fra England og en fra Bhutan.

Pladsformand Rasmus Vestergaard er godt tilfreds med samarbejdet, hvor han har fundet størstedelen af medarbejderne.

– Vi sagde ja til at være med, for vi kan altid bruge god arbejdskraft. Samarbejdet går godt, det er dejligt at få unge mennesker, og de vil virkeligt det her. Det er åbenbart rygtes, at man har det godt herude, så der er kommet flere til fra Eritrea. Alle her er med på lige vilkår og deltager også i arrangementer som for eksempel julefrokosten, fortæller Rasmus Vestergaard.

Glad for arbejdet
En af de ansatte fra Eritrea hedder Kibrom. Han flygtede til Danmark for fire år siden. Han kommer fra en baggrund, hvor han arbejdede i familiens landbrug.

– Jeg er glad for at arbejde her. Jeg er vant til at bruge mine hænder, og jeg tjener mine egne penge. Jeg vil gerne spare penge op til at blive gift og starte mit eget, siger Kibrom.

Kibrom var først i praktik som landmand i Danmark, inden han kom i praktik hos Nordvest Sortering for et par år siden. Her gjorde han det godt og blev siden ansat. Han er en af de bedste i afdelingen til dansk, så han hjælper nogle gange med at forklare ting til sine landsmænd. Mændene fra Eritrea ser også meget til hinanden i fritiden, og nogle af dem spiller også i en lokal fodboldklub.

Et godt samarbejde
Der er en god tone mellem Birgitte Hald og Rasmus Vestergaard. De er enige om, at en del af det gode samarbejde er, at de kan snakke om tingene og finder løsninger sammen.

Rasmus Vestergaard er også glad for, at der gennem Virksomhedsservice er mulighed for at få støtte til arbejdstøj og sko og andet til dem, der starter i praktik. En anden god hjælp er en cykel til medarbejderne, så de ikke er afhængige af bustiderne.

Birgitte Hald besøger løbende virksomheden fra en borger kommer i praktik og indtil vedkommende er ansat:

– Jeg kommer ud og kigger til vores borgere for at se, om de har det godt, og så ser vi på, om der er noget, der skal laves om. Det skal være det rigtige match, og kemien skal være i orden. Det her ender også ofte som en rigtig god integration af vores borgere med flygtningebaggrund, og det skal Nordvest Sortering også have ros for, siger Birgitte Hald.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top