Succesfuld weekend for Jakobsen Motorsport

Det var med håbefulde forventninger at Jakobsen Motorsport så frem mod 3. afdeling af Rotax Max Challenge, på hjemmebanen i Thy sidste weekend. Malthe Jakobsen havde ved de to foregående afdelinger bragt sig godt i spidsen af Rotax Junior klassen med to sejre og den føring skulle gerne udbygges.

Hele weekenden over blev vejret en afgørende faktor og en stor udfordring for kørerne og ikke mindst mekanikerne. Skiftende forhold mellem regn og tørt gav ekstra meget at se til.

I det store Junior felt på 21 deltagere, formåede Malthe at køre 2. hurtigste tid i kvalifikationen på en regnvåd bane. Regnen fortsatte i første indledende heat, hvor det igen blev til en sikker 2. plads efter pole-sætteren Mathias H. Jensen.
I de tre efterfølgende heats var banen tørret op og det blev til 3 hæsblæsende heats med utrolig tætte dueller imellem Malthe og Mathias. Malthe viste dog stort overblik ved at vente til de afsluttende omgange, inden at han satte angrebet ind og kunne dermed tage sejren i alle 3 heats.

Malthe giver Frederik de sidste gode råd inden starten på pre-finalen

Malthe giver Frederik de sidste gode råd inden starten på pre-finalen

Til både Finale 1 og i pre-finalen var der igen hård kamp om føringen, men Malthe viste igen at han var utrolig skarp og kunne dermed køre først over stregen. Et super godt udgangspunkt inden den afgørende finale. I Finalen kæmpede Malthe alt hvad han kunne, men efter et rigtigt hårdt program hele weekenden, begyndte trætheden at melde sig en smule. Samtidig havde Mathias H. Jensen fundet lidt ekstra fart i karten og kunne dermed hive sejren hjem. Malthe fik en rigtig flot 2. plads og formåede dermed stadig at udbygge sin føring i det samlede mesterskab!

Super godt gået, når man tænker på at han bare er 11 år, og kører mod nogle som er op til 16 år gammel.

Malthe og Frederik fik en succesfuld weekend på hjemmebanen i Thy

Malthe og Frederik fik en succesfuld weekend på hjemmebanen i Thy

Også Malthes lillebror, Frederik, havde en rigtig god weekend på hjemmebanen i Thy. I Rotax Micro klassen for de 8-10 årige satte han, en smule overraskende, hurtigste tid i kvalifikationen i regnvejr, foran hele 19 andre drenge og piger.

Frederik viste dog at det ikke var tilfældigt at han havde sat pole, da han efterfølgende kørte ud og vandt det første indledende heat. Til Finale 1 måtte han dog se sig slået, men var stadig i stand til at holde en fin 2. plads i mål.
I pre-finalen var banen tørret op og Frederik viste at han også mestrede den tørre asfalt. Efter tætte kampe kunne han igen køre først over stregen og hive sejren hjem. I finalen blev kampene kun endnu hårdere og endnu tættere. Frederik kørte alt hvad han kunne og fik til sidst kørt en super flot 3. plads hjem.

Det blev dermed en rigtig udfordrende, men også meget succesfuld weekend for de to drenge fra Jakobsen Motorsport. Næste afdeling af Rotax Max Challenge køres d. 6-7. juni på Sønderborg Racing Center på Als.

Forfatter

Related posts

Top