Succesfuld speed-dating på EUC Nordvest

Tidligere i denne uge satte små 100 elever fra EUC Nordvest og 36 lokale virksomheder hinanden stævne til det årlige speed-dating-arrangement. Der blev i den forbindelse skabt gode kontakter og de indledende skridt til underskrevne uddannelsesaftaler blev taget.

Allerede nu er der flere virksomheder, der mener at have fundet det rette match, og som derfor håber på, at stå med en underskrevet uddannelsesaftale inden for kort tid. Og det samme gælder eleverne. De giver udtryk for, at arrangementet har givet dem et større kendskab til de forskellige virksomheder, så de nu er blevet mere afklarede omkring, hvor de skal lægge billet ind på en fremtidig elevplads.

– Det har været et rigtig godt arrangement både i Thisted og her i Nykøbing. Både elever og virksomheder har været meget motiverede og godt forberedte, og der er skabt en masse gode kontakter.  Og så har det naturligvis – ikke mindst – givet dem den første personlige kontakt med potentielle praktikvirksomheder, lyder det fra lære- og praktikpladskonsulent Sigurd Skovborg fra EUC Nordvest.

Det perfekte match
Mr. Torben Jensen i Nykøbing er én af de virksomheder, der har været fast deltager til EUC Nordvests Speed-dating siden 2016, hvor arrangementet første gang løb af stablen.

– Jeg synes, at det er en rigtig god måde at gøre det på. Eleverne er godt forberedte, de er ivrige, og jeg synes, at jeg har fået nogle gode CV’er fra dem alle. Det er dejligt, at man kan komme herop og møde eleverne og få snakket med dem. Det giver mulighed for, at man kan følge lidt med i, hvad der sker heroppe, ligesom eleverne kan få indblik i, hvad der sker i butikkerne i gågaden, fortæller indehaver Sofie Hyldig fra Mr. Torben Jensen.

EUX Business-elev Malthe Christensen er enig. Han synes, at dagen har givet ham et godt indblik i de forskellige butikker og arbejdsopgaver.

– Det fungerer godt, at vi kan snakke med flere virksomheder og få fundet ud af lidt mere om, hvordan de kører tingene i de enkelte butikker. Hvis man bare møder op i butikkerne for at aflevere sit CV, er det jo ikke sikkert, at de lige har tid til en snak der, hvis de har kunder. Men her er der sat tid af til det, så jeg kan få svar på mine spørgsmål og få mulighed for at uddybe mit CV, lyder det fra Malthe Christensen.

Malthe talte med flere forskellige virksomheder, heriblandt Mr. Torben Jensen, som var en af hans klare favoritter. Interessen var heldigvis gensidig, og inden dagen var omme, havde Malthe og Sofie allerede fastsat en dato for en uddybende samtale. En kontakt var skabt – en kontakt, der forhåbentlig viser sig at være det perfekte match.

Forfatter

Related posts

Top