Succesfuld Le Mans-debut for Malthe Jakobsen

Med en syvende- og sjetteplads i de to opvarmningsløb til det legendariske 24 timers-løb har 16-årige Malthe Jakobsen for alvor slået sit navn fast på den internationale motorsportsscene.

Sammen med medkøreren, canadiske James Dayson, lagde Malthe Jakobsen , som er fra Sennels ved Thisted, ud med stærke omgangstider i de frie træninger. I kvalifikationen var Malthe Jakobsen udfordret af trafik på banen og måtte nøjes med ellevte bedste omgangstid, mens James Dayson’s bedste omgangstid rakte til en 12. plads.

I det første løb overtog Malthe bilen på 17. pladsen og kørte sig ti pladser frem til syvendepladsen i løbet af de ti omgange, han havde bag rattet. Og der var ikke lang vej op til sjettepladsen.

– Det var et rigtig fornuftigt løb, hvor jeg synes at jeg fik vist at jeg kan klare mig på det her niveau. Det er et specielt racerløb, men når først hjelmen kommer på og jeg kører ud af pitten er mit fokus 100 procent på opgaven, siger Malthe Jakobsen.

Malthe Jakobsen med den ikonisk Dunlop-bro i baggrunden. Foto: Jakob Ebrey

Lørdagens løb blev endnu et bevis på at den unge thybo har hvad der skal til for at køre på topniveau. Efter at have overtaget bilen fra James Dayson på en 13. plads satte Malthe  angrebet ind. Med en række modige og kontrollerede overhalinger kørte han sig op til sjettepladsen inden målstregen blev krydset for sidste gang.

Kom for at lære
Der er ingen tvivl om at Malthe Jakobsen har fået en stor oplevelse ved at deltage i Road to Le Mans-løbene som optakt til 24 timers-løbet. Og han sætter stor pris på den opbakning, som er strømmet ind hele ugen på de sociale medier:

– Det har været en kæmpe oplevelse at være hernede og køre på Le Mans-banen. Ikke mindst fordi vi kunne være med i den sjove ende af feltet, for det beviser jo at jeg har gang i noget af det rigtige. Det har været vildt at opleve hvor mange som har fulgt mig og teamet i denne uge. Det kan man godt blive lidt afhængig af, griner Malthe Jakobsen, som bestemt føler at målet med at deltage i løbet er opnået.

– Jeg kom herned for at lære banen at kende og udvikle mig som kører. Jeg har lært vildt meget på utrolig kort tid, og jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at give mig en fordel, når jeg forhåbentlig står klar til 24 timers-løbet hernede om et par år.

Arkivfoto: RLR Msport

Forfatter

Related posts

Top