Unge med succes på entreprenørskabsmesse

Otte lokale unge fra Morsø Handelsgymnasium indtog for nylig en samlet 3. og 8. plads ved den regionale entreprenørskabskonkurrence i Aalborg arrangeret af Young Enterprise. Ved konkurrencen deltog der samlet 140 elevvirksomheder fra hele Nordjylland. Med den flotte placering er eleverne gået videre til den nationale entreprenørskabsmesse i Odense den 4. februar.

På entreprenørskabsmessen i Aalborg fremviste eleverne, som går i 2. g på Morsø Handelsgymnasium, deres virksomhedsidé for dommere fra erhvervslivet, som bedømte eleverne på områderne markedsføring, økonomi, produkt, idé og strategi.

Ideerne der bragte holdene videre
Begge medvirkende hold har arbejdet med ideer, der har rod i dagligdagens udfordringer og har økonomisk betydning.

Charlotte Hald Meyer, Emilie Tholstrup Rohde, Mads Morsing Jespersen og Mads Hyldig har fået idéen til virksomheden ”Nem RestRet”, der har fundet en måde at undgå madspild på, idet de opkøber fødevarer tæt på sidste salgsdato, som herefter tilberedes og sælges til ældre medborgere.

Jeppe Kjær Poulsen, Mads Christian Søndergaard, Johanna Petersen, Clara Pontoppidan Holmgaard har med virksomheden ”Comfort Care” opfundet en strømpe til håndbold- og fodboldspillere, som giver ekstra støtte til ankelen, og dermed modvirker sportsskader.

Både madspild og sportsskader er dyre poster og løsninger herpå vil måske kunne skabe besparelser inden for sygehusvæsenet, bedre vilkår for vores klode og større bevidsthed om vores livsstil.

Charlotte Hald Meyer, Emilie Tholstrup Rohde, Mads Morsing Jespersen og Mads Hyldig har fået idéen til virksomheden ”Nem RestRet”.

Charlotte Hald Meyer, Emilie Tholstrup Rohde, Mads Morsing Jespersen og Mads Hyldig har fået idéen til virksomheden ”Nem RestRet”.

Intensivt forløb
Eleverne har arbejdet intensivt med deres virksomhedsidé i ugerne op til mesterskabet, både i skoletiden i faget ”innovation”, men også i fritiden, hvor eleverne har mødtes og arbejdet videre med deres projekt.

Gruppen bag Comfort Care fortæller, at det har være spændende og lærerigt at deltage ”Vi har lært rigtig meget af at skulle lave en forretningsplan og en økonomiplan. Derudover var det også spændende at tale med dommerne om vores projekt og høre deres kommentarer til det”.

Efter at være gået videre fra det regionale mesterskab, er forberedelserne til den nationale entreprenørskabsmesse i Odense nu i fuld sving. Virksomhedsidéen skal finpudses og fremlæggelsen skal øves igennem endnu engang.

Turen til Odense indeholder – foruden selve entreprenørskabsmessen – også foredrag med Iværksættere og en forretningsmiddag sammen med virksomhedsledere.

Forfatter

Related posts

Top