Succes med medicinboks i Thisted

Siden starten af marts har udvalgte patienter i og omkring Thisted på forsøgsbasis kunnet hente medicin i en boks på hospitalet i Thisted i stedet for at skulle køre hele vejen til Aalborg.

Og efter den første halvandens måneds tid er tilbagemeldingerne positive.

– Det var simpelthen så dejlig nemt. Det kan jeg kun sige god for. Jeg havde dårlig nok taget posen ud af boksen, før jeg fik en sms med ”tak fordi du har hentet din medicin”, så der er styr på det. Også det at jeg kan hente på søn- og helligdage, så skal man ikke have fri eller noget, siger Gitte Merete Rasmussen, der er en af de patienter, der har hentet medicin i boksen.

Sygehusapoteket bringer ud
Det er Sygehusapoteket, der efter rekvisition fra afdelingerne på sygehuset leverer medicinen til boksen i Thisted.

Patienterne får besked om, a deres medicin er klar til afhentning via SMS, som også indeholder en kode til medicinboksen. Medicinen skal være afhentet inden for fire dage, ellers returneres det.

Gitte Merete Rasmussen, der er en af de patienter, der har hentet medicin i boksen. Foto: Region Nordjylland, Lene Pedersen

– Udlevering af medicin via medicinboks er fleksibelt for patienterne, som kan hente medicin nær egen bopæl, og på det tidspunkt på døgnet der passer dem bedst, da der er adgang til medicinboksen døgnet rundt, alle ugens dage, fortæller farmaceut Maja Kirstine Brøns fra Sygehusapoteket.

– En anden vigtig fordel ved boksen er, at vi sikrer os, at medicinen bliver opbevaret korrekt, hvilket er vigtigt ift. holdbarhed og virkning. Endelig frigør vi plejepersonalet fra opgaven med at håndtere medicinudlevering, idet Sygehusapoteket og portørerne i Thisted står for distribution af medicinen direkte til medicinboksen. Så er der forhåbentligt tid til at løse andre opgaver i ambulatorierne, siger Maja Kirstine Brøns

Håb om flere medicinbokse i regionen
Et bredt tværfagligt samarbejde er nødvendigt for at få udleveringsmetoden og tilhørende arbejdsgange planlagt, afprøvet og udført på patientens præmisser. Den afprøvning er i gang lige nu, og håbet er, at der på sigt etableres flere medicinbokse i regionen, så patienterne har max ca. 30 minutter fra egen bopæl til nærmeste medicinboks.

Indtil videre er personalet på Sygehusapoteket og i Thisted tilfredse med løsningen.

– Det er en rigtig god ide med medicinbokse, og vi er glade for at være first mover på projektet. Det giver rigtig god mening for borgerne i vores optagerområde, at de kan hente medicinen i nærmiljøet, siger matrikelchef på Aalborg Universitetshospital, Thisted, Grethe Kirk, og fortsætter:

Matrikelchef på Aalborg Universitetshospital, Thisted, Grethe Kirk. Foto: Region Nordjylland, Lene Pedersen

– Det rammer fint ind i nærhospital og lighed i sundhed. Borgerne sparer en køretur til Aalborg og økonomi og miljø belastes mindre. Dertil kommer at lang transporttid kan komplicere sygdommen for nogle patienter.

– Vi har kun hørt om tilfredse borgere, siger Grethe Kirk.

Det er naturligvis lige så vigtigt, at patienterne er tilfredse og føler sig trygge ved at bruge medicinboksen. Derfor får de patienter, der henter medicin i boksen, tilsendt et spørgeskema, hvor de kan komme med ris og ros, og regionen kan implementere eventuelle forbedringer, inden flere bokse forhåbentlig sættes op.

Foto: Lasse Høj Nielsen

Forfatter

Related posts

Top