Styrket indsats: Justitsministeren vil vide mere om hadforbrydelser

Hvorfor bliver nogle mennesker udsat for overfald i nattelivet på grund af deres seksualitet eller hudfarve? Og hvorfor bliver nogle udsat for chikane på deres bopæl på grund af deres tro?

Det er svært for justitsminister Søren Pape Poulsen (K) at begribe. Han mener, at der er behov for en kulturændring. Men først har han behov for at blive klogere på, hvor og hvordan der kan sættes ind.

– Det kan simpelthen ikke passe, at man i 2019 skal leve i en tid, hvor man skal gå og kigge sig over skulderen på grund af tro eller seksualitet, siger justitsministeren.

– Man skal ikke overfaldes, bare fordi man er den, man er.

Justitsminister Søren Pape Poulsen. Foto: De Konservative

Søren Pape Poulsen har derfor sat gang i et arbejde, hvor han sammen med en række organisationer og eksperter vil “arbejde på højtryk”, så han inden sommer kan præsentere en række initiativer, der kan styrke indsatsen mod hadforbrydelser.

Det er blandt andet Det Jødiske Samfund, LGBT Danmark og Institut for Menneskerettigheder, som inden påske får en indkaldelse til et møde, hvor mulige tiltag på området kan blive diskuteret.

Seneste rapport om hadforbrydelser fra Rigspolitiet viser, at politiet i 2017 registrerede 446 sager om hadforbrydelser. Men det faktiske antal vurderes af Rigspolitiet til at være langt højere.

Fakta
– En hadforbrydelse er en kriminel handling, hvor motivet udspringer af et had. Der skelnes mellem tre kategorier: Racistisk, religiøst eller seksuelt motiverede forbrydelser.

– Hadforbrydelser kan være alt fra tilråb eller vold på gaden til trusler på internettet.

– En anmeldelse skal behandles som en hadforbrydelse, når ofret forklarer, at gerningsmanden virkede til at have had som motiv.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top