Styrkeløftere fra Thisted rejser til VM som medaljefavoritter

I næste uge rejser 2 Thisted-styrkeløftere med de danske landshold til Minsk i Hviderusland for i dagene 15.- 25. juni at deltage i VM i klassisk styrkeløft.

De to Thisted-løftere er junioreuropamesteren og europarekordindehaveren Matti Christensen som deltager i juniorkategorien, og veteranen Lise Madsen som stiller op i damernes Masters 3 (over 60 år). Og set i et lokalt perspektiv bliver det særdeles spændende at følge de to som begge er nomineret til medaljer.

Verdensmesterskabet er et kæmpe stævne over 10 dage med omkring 1000 deltagere, og der løftes fra tidlig morgen til sen aften på to platforme for, at det overhovedet er muligt at afvikle indenfor de afsatte 10 dage. Til sammenligning var der knap 400 deltagere til EM i Thisted, hvor der blev løftet i 8 lange dage på én platform.

Matti i sit livs form
Matti Christensen som løfter i klassen op til 74 kg er i sit livs form og nomineret som nr. 2 med en total på 657,5 kg (europarekord sat ved ECPC i Thisted).

Rammer Matti Christensen ”dagen”, kan han rejse fra Minsk som regerende europa og verdensmester. Men klassen er så tæt, at han også kan ende uden for medaljerne, selv med en godkendt indsats. Han er derfor tvunget til at vælge sin løft med omhu, da han er én af de allerbedste i de to første discipliner squat og bænkpres, mens den sidste disciplin, dødløft er hans eneste svaghed, da han pga af korte fingre har problemer med grebet om stangen.

Det betyder med andre ord, at Matti Chrsitensen helst skal have ”fuldt hus” i de to første discipliner, så han har lidt at give af i dødløften, hvor de fleste af hans konkurrenter løfter væsentligt mere.

Matti Christensen er i sit livs form for tiden. Foto : Thisted Vægttrænings Forening

Lise Madsen spået store chancer

Før det om søndagen bliver Mattis tur, skal veteranen Lise Madsen i konkurrence torsdag d. 15/6 i Masters 3, 63 kg klassen, hvor der er 6 damer til start. Lise Madsen og franskmanden Francoise Calvert er begge nomineret med 267,5 kg som nr.1. Som nr. 3 er amerikaneren Denise Thomas og sydafrikaneren Susan Farrell nomineret med 242,5 kg.

Lise Madsen må siges at have en lille fordel, da hun med margen er den stærkeste i den afsluttende disciplin, dødløft, hvor hun håber på at kunne erobre verdensrekorden på 137,5 kg. En vægt hun faktisk tidligere har løftet til et dansk stævne, hvor der ikke kan sættes officielle verdensrekorder.

Marcus Boesen deltager ikke
Chancerne for VM-succes for Thy, kunne have været endnu bedre, hvis sub-junior europamesteren og europa og verdensrekord indehaveren Marcus Boesen havde fået lov til at deltage i VM. Men et knebent flertal i dansk styrkeløft forbunds eliteudvalg nægtede at lade ham og to andre sub-juniorer som vandt EM medaljer i Thisted, at stille op i Minsk. En beslutning som har vagt forbavselse langt ud over Danmarks grænser, og en beslutning som eliteudvalget ikke har kunnet give en fornuftig forklaring på, da flertallet simpelthen har fortolket udtagelsesreglerne forkert.

Desværre var det for sent for de tre atleter at eliteudvalget nu har sikret, at et så skandaløst forløb kan gentages i fremtiden.

Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Mesterskabet og dermed også de to Thisted løftere kan følges direkte på livestreaming på linket: http://goodlift.info/live.php hvor det torsdag d. 15/6 fra kl. 12.30 (lokal tid) er Lise Madsen og søndag d. 18/6 kl. 18.00 (lokal tid) er Matti Christensen som kan følges LIVE fra Hviderusland.

Artikelfoto : Thisted Vægttrænings Forening

Forfatter

Related posts

Top