Styrelse politianmeldt for mulig smittespredning på minkfarm

Minkavlere frygter at Fødevarestyrelsen bærer smitte rundt på farme.

Derfor har Bæredygtigt Landbrug idag politianmeldt styrelsen, oplyses det i en pressemeddelelse.

Minkavlere frygter simpelthen, at styrelsens kontrollanter har spredt smitte på de danske minkfarme. Ifølge Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand i Bæredygtigt Landbrug, er det eksempelvis efter simpel tjek af indhegning, at der efterfølgende er konstateret coronasmitte i de pågældende besætninger.

– Minkavlerne er aktive og lukker lynhurtigt deres farme ned. Så kommer statens kontrollanter og tiltvinger sig adgang. Man skal jo holde sig væk, når der er coronasmitte, siger han.

Derfor mener han ikke, at Fødevarestyrelsen har håndteret sagerne om coronasmitte på minkfarme ordentligt.

Der er blevet påvist coronasmitte på en måges fod i Frederikshavn. Men ifølge Bæredygtigt Landbrug ændrer teorien om, at fuglene kan have taget smitte med rundt, ikke noget.

– Kontrollanterne har stadig et ansvar for at forhindre smittespredning, lyder det.

Minkbedriften, som Bæredygtigt Landbrug har politianmeldt styrelsen på vegne af, ligger i Nordjylland. Derfor er styrelsen anmeldt i Nordjyllands Politikreds.

Tirsdag morgen var 149 minkfarme, herunder 12 i Thy, ramt af coronasmitte. 24 af dem har allerede fået aflivet deres besætning. Når minkene aflives, bliver de gasset i kasser og smidt i containere. Personalet, der afliver minkene, har dragter og visir på.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Måger kan være skyld i coronasmitte på minkfarme

Foto: Rigspolitiet

Forfatter

Related posts

Top