Styr på sikkerheden i de nordjyske virksomheder

De nordjyske håndværkere skal kende den nye arbejdsmiljølov, for det er dyrt i både sygedage og bøder, hvis der ikke er styr på sikkerheden. Fremover vil de virksomheder, der har problemer med sikkerheden, få oftere besøg af Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet og Dansk Byggeri inviterer de nordjyske håndværksmestre og entreprenører til gå-hjem-møde om den nye arbejdsmiljølov tirsdag den 19. april hos STARK på Håndværkervej 5 i Aalborg.

Fremover vil Arbejdstilsynet nemlig gentagne gange kontrollere virksomheder, der ikke har styr på sikkerheden, ligesom størrelsen på bøderne også stiger.

– Det er positivt, at der sættes ind overfor de få virksomheder, der bryder reglerne gentagne gange. Men det er vigtigt at huske, at lovgivningen af og til kan være svær at tolke, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen, og uddyber:

– Derfor er det også en god vej frem, at branchen kan mødes med Arbejdstilsynet for at være på forkant med misforståelserne.

Samtidig vil der også være en udstilling, hvor alle kan prøve maskiner og teknik af, som kan være nyttige i det daglige arbejde.

– Maskiner og anden teknik har gennem årene gjort arbejdet bedre og mere sikkert. Derfor er der også altid stor nysgerrighed omkring de seneste tendenser, siger Ole Bæk Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top