Studerende fra Thisted deltager i DM

Der er fokus på kreative opfindelser og skarpe forretningsidéer, når Danske Erhvervsskoler & Gymnasier afholder DM i Teknologi og Erhvervscase 2018. Tre dygtige elever fra Teknisk Gymnasium Thisted står klar til at repræsentere skolen, når det går løs i de regionale mesterskaber, onsdag d. 5. september.

De tre studerende er Amalie Bliksted Hofman Ansø, Emil Skaarup Nielsen og Michelle Aaen Jensen er alle af underviserne blevet udpeget til at repræsentere Thisted:

– Det er tre dygtige elever med flair for teknologi, og de har alle tre valgt at løfte niveauet yderligere ved at vælge Teknologi på A-niveau her i 3.g. For os er det afgørende, at vi stiller med nogle elever, der er motiverede, og som synes, at det er spændende at skulle deltage og blive målt af uvildige dommere i en national konkurrence, og dér er vi helt sikre på, at vi har fundet de rette, lyder det fra underviser Lars Rask Mortensen fra Teknisk Gymnasium Thisted.

I teknologi-faget på Teknisk Gymnasium Thisted arbejder eleverne med udvikling af teknologier fra idé til færdigt produkt og med inddragelse af både naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige fagområder. Kompetencer, som de i dén grad får brug for, når de skal dyste mod kandidaterne fra regionens øvrige skoler.

En økonomivenlig kabineløsning til el-scootere
Temaet for dette års konkurrence er bæredygtighed, og her stiller Amalie, Emil og Michelle op med deres eksamensprojekt fra deres Teknologi B-eksamen før sommerferien.

– De møder op med et spændende bud på en forbedring og videreudvikling af en el-scooter til handicappede. De har udviklet en kabineløsning, der skal sikre føreren mod vind og vejr, og hvor de samtidig har fokuseret på at holde omkostningerne på et prisvenligt niveau. Vi glæder os meget til at se, hvad dommerne siger til det. Der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver hård, da niveauet er meget højt til de regionale mesterskaber, men vi krydser naturligvis fingre og håber på, at vores team giver de andre deltagere baghjul, smiler Lars Rask Mortensen.

Går teamet fra Teknisk Gymnasium Thisted videre i konkurrencen, er næste step Finalistdagen i København, d. 25. september, hvor konkurrencen skærpes yderligere, og flere hold sorteres fra, inden den endelige finale løber af stablen i Børssalen i København d. 26. september.

Forfatter

Related posts

Top