Strikse restriktioner om besøg på botilbud sløjfes

Beboere på bosteder og døgninstitutioner har i snart to måneder ikke kunnet få besøg af familie og pårørende.

Men med en ny bekendtgørelse kan beboerne igen få besøg fra én til to faste besøgspersoner.

– Der er ingen tvivl om, at coronakrisen og den ændrede hverdag har været særlig hård for mennesker på botilbud, og vi har hørt om voksende ensomhed og utryghed, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Besøgene skal i udgangspunktet foregå på udearealer, men der kan gives tilladelse til besøg indenfor, hvis borgeren har egen bolig med indgang. Det vil være op til ledelsen på de enkelte botilbud at tilrettelægge besøgene.

På botilbud bor typisk personer i alle aldre, der er så syge, at de ikke kan bo selv. Det kan være på grund af både psykisk og fysisk handicap.

Besøgene på landets botilbud blev stoppet for at mindske spredningen af smitte med coronavirus og for at beskytte svage og udsatte.

Det har dog stadig været muligt at gennemføre besøg i kritiske situationer. Det vil sige, at beboere under 18 år, kritiske syge eller beboere med et svært kognitivt handicap har kunnet få besøg.

Den nye bekendtgørelse om besøgsrestriktioner træder i kraft med det samme. Tilbuddene skal senest om syv dage kunne gennemføre besøg.

Lempelserne er resultatet af en aftale mellem samtlige partier i Folketinget 25. april og er en del af den generelle genåbning af samfundet.

/ritzau/

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top