Stort sommermarked på Skarregaard

På landbrugsmuseet Skarregaard på Nordmors gøres der i disse dage klar til en weekend med et væld af aktiviteter.

Lørdag den 11. og søndag den 12. august afholdes der nemlig sommermarked på gården, der i disse to dage lægger gårdsplads, stuehus, stalde og omgivelser til herlig stemning og en lang række gode oplevelser for både store og små.

I løbet af weekenden vil man blandt andet kunne opleve landbrug som i gamle dage, høst med selvbinder og le, mens tærskeværket larmende sprutter korn og halm i hver sin retning. Man kan desuden køre en eller flere ture med den gamle hestevogn eller overvære gårdens får blive klippet. Man kan derudover opleve, hvordan den dygtige hyrde med sin hund får styr på alle de løbske får og besøge, ja måske endda investere i, nogle af de flotte høns og som fjerkræavlerforeningen udstiller begge dage.

Har man ikke brugt hele sin sommerløn, findes der også boder med garn, uld og skind, samt specialiteter i museets egne boder

For børnene vil der være mulighed for at arbejde med fårenes uld ved filtning af små bolde, og der er mulighed for at lære den gamle kunst at flette en halvhvisk til træskoene. Man må naturligvis heller ikke snyde sig for en tur på Skarregaards flotte naturlegeplads, der uden tvivl er øens smukkest beliggende.

Søndag vil der være musikalske oplevelser i form af Primrose, der optræder med irsk folkemusik, og de besøgende kan glæde sig over en af de helt klassiske sommertraditioner, når de lokale folkedansere inden da har danset i haven omkring flagstangen.

Hele weekenden vil der være mulighed for at købe både pølser, friskstegt svinesteg, rabarberkage, kringle, æbleskiver og kaffe. Alt sammen tilberedt fra bunden af de dygtige frivillige på Skarregaard.

Sommermarkedet har åbent begge dage fra klokken 10 til 16. For voksne koster det kun 50 kr. at komme ind, mens børn under 18 år og medlemmer af museets venner som altid kommer gratis ind på museet.

Foto: Museum Mors

Forfatter

Related posts

Top