Stort luciaoptog i Nykøbing

Mors Handel præsenterer i samarbejde med Nykøbing Kirke for første gang et luciaoptog i gågaden i Nykøbing.

Her samles børn, unge og voksne i mørket med lys og hvide kjoler. Alle er velkomne til at deltage i luciaoptaget. Alle kor, skoler, institutioner og morsingboer således inviteret med i luciaoptoget, som starter på Rådhustorvet.

Optoget slutter på Kirketorvet og herefter vil der i kirken være sang og fortælling om Sankta Lucia. Desuden vil kirken være vært for risengrød og saftevand på Kirketorvet.

– Vi har i Mors Handel igennem en årrække arrangeret den populære Halloween parade i efterårsferien, som er blevet flottere og vokset igennem årene. Nu vil vi gerne starte en ny tradition med et lokalt luciaoptog. Vi håber, at der vil blive stor opbakning både til at deltage i optoget og til at se på. Vi satser stærk på, at det med tiden bliver Vestjyllands største luciaoptog, fortæller Lisbeth Thrysøe, bestyrelsesmedlem i Morsø Handelsstandsforening.

Sidste år fik juleudsmykningen et løft og igen i år kan man opleve rensdyr lavet af rundballer, masser af juletræer og selvfølgelig hygge og julebelysning.

– Vi hilser det nye tiltag med luciaoptog meget velkommen og håber at der allerede første år vil være en
stor opbakning. Det vil uden tvivl blive et smukt syn i den flotte julepyntede gågade, fortæller Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune, som støtter op Handelsstandsforeningens events.

Program, fredag d. 13. december

Kl. 16.45            Alle mødes på Rådhustorvet. Medbring selv hvidt tøj og lys.

Kl. 17.00            Med Luciabruden i spidsen, går optoget igennem gaden, mens luciasangen synges. Optoget vender                                  ved Løvbjerg og slutter af på Kirketorvet.

Kl. 17.30            Sang og fortælling om Sankta Lucia i Nykøbing Kirke.

Kl. 17.50            Nykøbing Kirke er vært ved gratis risengrød og saftevand på Kirketorvet.

Forfatter

Related posts

Top