Stort flertal klar til at lukke skoler i Thisted Kommune

Selvom politikerne måtte løbe spidsrod gennem demonstrerende børn og forældre ved byrådsmødet i Thisted Kommune i aftes, stemte et flertal alligevel for at sende planerne om lukning af en række dagtilbud og skoler i høring.

Planerne har givet uro i både Venstre og hos Socialdemokraterne, hvor flere medlemmer langede ud efter processen og kritiserede processen for at være dårligt poltisk håndværk.

Under maratondebatten i den propfyldte byrådsal, kritiserede Venstres Peter Larsen og Henrik Gregersen oplægget for at tage alt for lidt hensyn til de små samfund i kommunen. Partifællen Niels Jørgen Pedersen mente direkte, at det var dårligt politisk håndværk, at man ikke kom med et konkret forslag fremfor at sætte alle skoler i spil og blev bakket op af socialdemokraterne Erik Bøgh Nielsen og Morten Bo Bertelsen.

Et stort flertal på ni byrådsmedlemmer sendte efter en maratondebat udviklingsplanen om dagtilbud i høring frem til 3. oktober, mens et flertal på 10 byrådsmedlemmerne sendte skoleplanerne i høring indtil den 21. oktober.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte imod at sende planerne i høring.

Forfatter

Related posts

Top