Stormende søndag med vindstød af orkanstyrke

Opdateret med advarsel for vindfølsomme køretøjer på Sallingsundbroen

Hvis du stadig har havemøbler, trampoliner og lignende til at stå udenfor, så kan det være en god ide at få bragt dem i sikkerhed – som minimum at få det hele spændt godt fast.

Der er nemlig en blæsende søndag i vente med op til stormende kuling med vindstød af storm- eller måske orkanstyrke. Derudover forventes der at falde en hel del nedbør.

– Vi har i øjeblikket et varsel ude om stormende kuling fra sydvest, med vindstød af stærk storm- eller orkanstyrke, gældende for den vestlige del af Jylland, skriver DMI på sin hjemmeside.

Varslet er i skrivende stund gældende i tidsrummet kl. 13-22, og omfatter både Thisted, Morsø, Struer og Lemvig kommuner.

Samtidig melder DMI om risiko for forhøjet vandstand – særligt i Limfjordsområdet.

Det voldsomme blæsevejr får desuden konsekvenser for trafikken. Allerede nu er flere fly- og færgeafgange blevet aflyst.

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik. Lokalt advarer Vejdirektoratet allerede søndag morgen om kraftig blæst på Sallingsundbroen.

LÆS OGSÅ:

Bølge rev mor og søn i havet ved Nr. Vorupør

 

Forfatter

Related posts

Top