Storme og brande hårde ved Thisted Forsikring i 2015

Fire storme og en række brande var hårde ved Thisted Forsikrings regnskabet for 2015, der dog alligevel udviste “et tilfredsstillende resultat” på godt 16 mio. kr.

– knapt var 2015 skudt i gang før, at stormen Dagmar blæste ind over vores egn. Og knapt havde de sidste vinde lagt sig før, at Egon fulgte efter. Sådan er gang storme er hårde ved os og derfor tjente vi næsten heller ingen penge i første kvartal, fortalte adm. direktør Dennis Rene Pedersen på Thisted Forsikrings generalforsamling fredag.

– i andet halvår var vi ramt af en række bygningsbrande og personskader, der prægede regnskabet og det sammen med, at investeringsafkastet var under pres på grund af de lave renter og mange kursudsving gjorde, at halvårsregnskabet ikke var specielt opløftende, sagde Dennis Rene Pedersen.

Men der var heldigvis lys forude.

– tredie kvartal var særdeles opløftende fordi vi sommeren igennem var forskånet for skader og det, sammen med et godt forsikringsmæssigt resultat gjorde, at vi fik et fantastisk tredie kvartal og det var der, hvor vi begyndte at håbe på et ualmindeligt godt regnskab. Starten af fjerde kvartal startede også godt, men så fejede stormen Freja ind over os den 7. november. Og det viste sig kun at være en lille opvarmning til stormen Gorm, der gik i land den 29. november og som ramte os hårdt. Og så sluttede vi af med stormen Helga i december og hvorgang vi får en storm, er det noget, der kan ses på skadesudbetalingerne. Men det til trods fik vi et tilfredsstillende resultat, lød det fra Dennis Rene Pedersen.

– vi har også været ramt af seks villabrande, der tynger regnskabet med 14.5 mio. kr., hvoraf vi har genforsikret halvdelen. Vi har samtidigt en sag med en personskade på et par millioner kroner, fortalte Dennis Rene Pedersen.

Kunderne hos Thisted Forsikring havde sidste år 14.349 skader, hvilket er en stigning på 400 i forhold til året før. Stigningen skyldes primært tilgang af mange flere nye kunder.

Den gennemsnitlige erstatning var i 2015 på 11.000 kroner og det er på niveau med året før.

 

Forfatter

Related posts

Top