Store maskiner har tyndet ud i plantagen

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

Gennem flere år har 13 gravhøje fra bronzealderen, som ligger i Sønderhå Plantage sydvest for Thisted, i stigende grad været tilvokset af både sitkagraner og birk, som har bevirket at gravhøjene har været svære at få øje på.

Men nu har Thisted Kommune, som ejer den cirka 20 hektar store plantage ud til Ove Sø, været i gang med at tynde ud i plantagen.

– Vi har fjernet mange af de ikke-hjemmehørende arter, idet vores mål har været at gøre plantagen mere åben og publikumsvenlig, siger skovfoged Klavs Iversen til kommunens hjemmeside.

Arbejdet i plantagen skal gøre områdets gravhøje mere synlige og gøre plads til flere forskellige træsorter. Foto: Thisted KommuneDermed er der blevet mere til både eg, bøg, fyr, vilde æble og spidsløn.

Lige nu ser det lidt voldsomt ud i skovbunden, der bærer præg af, at de store maskiner har været i gang. Men Klavs Iversen forsikrer, at der ikke går lang tid, før skovbunden er både jævn og naturlig.

Klavs Iversen håber, at publikum vil føle, at det vil være mere spændende at vandre i plantagen, nu hvor man kan se lidt længere og desuden kan fornemme historiens vingesus, idet gravhøjene er blevet mere synlige i landskabet.

Foto. Thisted Kommune

Forfatter
Top