Store forskelle på kommunernes investeringer i veje og byggeri

Nogle kommuner har huller i vejene, andre har ny asfalt. Nogle kommuner har renoveret de lokale skoler og plejehjem, andre har ældre bygninger, der trænger til en kærlig hånd. Der er stor forskel på, hvor meget kommunerne bruger på ny asfalt samt renovering og nybyggeri af alt fra rådhuse til plejehjem og skoler.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der tager udgangspunkt i kommunernes investeringer i byggeri og anlæg i perioden 2016 til 2018.

I Region Midtjylland er Lemvig Kommune den der bruger færrest penge veje og byggeri – her blev der i perioden 2016-2018 brugt 1800 kroner pr. indbygger. Til sammenligning har Stuer Kommune i samme periode brugt over 3.500 kroner pr. indbygger. De midt- og vestjyske kommuner har de sidste tre år i gennemsnit investeret 2.966 kroner per indbygger. Det ligger på samme niveau som landsgennemsnittet.

I Morsø og Thisted kommuner er der i perioden blev brugt hhv. omkring 2.000 og godt 2.600 kroner pr. indbygger. De nordjyske kommuner har de sidste tre år i gennemsnit investeret 2.307 kroner per indbygger.

Du kan se listen over alle kommuner og deres investeringer pr. indbygger HER

Forfatter

Related posts

Top