Storbritannien har forladt os, men regningen skal ikke lande hos lokale virksomheder

Storbritanniens beslutning om at forlade EU har ikke kun haft store konsekvenser for det lokale fiskeri. Det har også ramt mange danske virksomheder og særlig SMV’er, der sælger varer og tjenesteydelser til Storbritannien. Derfor er regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier i dag blevet enige om en Brexit-kompensation på i alt 775 mio. kr., der skal støtte danske virksomheder med at omstille sig til nye markeder og håndtere de store administrative byrder i Storbritannien

Erhvervsminister Simon Kollerup er glad for, at danske virksomheder nu kan kigge fremad:

”Brexit har været et hårdt slag i brystkassen for fiskeriet, lokalområderne og de mange virksomheder, hvis levebrød blandt andet har været handel med Storbritannien. Papirbunkerne er blevet større og administrationen er for mange bliver en tung byrde – og det kræver tid, energi og penge. Derfor er jeg glad for, at vi nu sammen med et bredt flertal i Folketinget kan give de ramte virksomheder en mulighed for at starte et nyt kapitel.”

Aftalepartierne er blandt andet blevet enige om, at danske virksomheder skal have mulighed for at få hjælp med at omstille sig til nye eksportmarkeder eller udvikle dele af deres forretningsmodel, som kan fremme den grønne og digitale omstilling. Derudover afsættes der med aftalen et anseeligt beløb til at kompensere de hårdest ramte virksomheder.

”Storbritannien har forladt os, men vi efterlader ikke vores virksomheder eller lokalområder i stikken. Det er aftalen i dag et eksempel på. Allerede i december blev vi enige om hjælp til fiskerne og følgeerhverv, og i dag kan vi så præsentere et trecifret millionbeløb til de virksomheder, der har været udfordret. Jeg håber, at det kan være med til at hjælpe virksomhederne i lokalområderne videre og på den anden side af Brexit og til at blive endnu bedre rustet mod fremtiden,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Forfatter
Top